Reklama

Reklama

Johnny a jeho motorkářský gang přijíždějí do Carbonville na soutěž motorek. Kvůli svému chování jsou však vyhozeni z města. Dostanou se do nedalekého Wrightsville, kde pokračují ve své hrůzovládě. (Cinemax)

Recenze (88)

Liqid 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů o v té době právě vznikající motorkářské subkultuře. Aneb, když vojáci přišli zpět z válka a hledali bratrství a vzrušení, tak zakládali motorkářské gangy, a o tom to je. O společenstvu a loajalitě. Mladý Brando a jeho kamenná tvář byla perfektní, to se ovšem už nedá říct o zbytku motorkářů. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu to musel být opravdu kontroverzní a výjimečný snímek, to nepopírám, ale dnes působí hodně směšně a hloupě. Škoda, že se Marlon Brando po celou dobu filmu tváří jako by mu uletěly včely a ne jako rebel. On byl nejnudnější postavou celého příběhu, i když byl oblečený jako frajírek a měl charisma na rozdávání.. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Americke filmy z padesatych let hodnotim jako jedny z nejlepsich vubec. Divoch byl ale hodne spatny film. Brando nez divoch vypada spise jako buzerant a jeho vztah k servirce a nasledne lovestory venku vypada tak neprirozene a unahlene, ze tomu nejde ani na chvili verit. Stejne tak pestni souboje. Dialogy nezazivne, herecke vykony nepresvedcive, zadna pointa... ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ikonický Marlon Brando s motorkou, v kožené bundě a s nakřivo posazenou čepicí je podobně jako James Dean či Jack Kerouac symbolem vzpoury teenagerů proti generaci svých rodičů. A o odlišnosti a generační propasti tenhle film v podstatě je. Např. když skupinka mladých motorkářů začne stařičkému barmanovi ukazovat, co to je rebop nebo když se ho ptají, co se v jeho malém městě dá dělat. Filmu kromě hlavních hrdinů rozhodně pomáhá i velice rozumná stopáž (hodina a čtvrt) a romantické scény (půlnoční projížďka na motorce prázdnou silnicí, drsný polibek v měsíčním světle). Závěrečná scéna je pak důkazem, že výraz obličeje (v Brandově případě lehký úsměv) často řekne více než tisíc slov. ()

MilkyA 

všechny recenze uživatele

v princípe mi išlo len o vilný pohľad Marlona Branda za mladi a ten film nepostrádal... čo sa týka filmov s mládežníckymi sex-idolmi dôb minulých, dá sa na nich neskutočne zabaviť... ak by na mňa niekto skúšal takéto baliace techniky tak by ma asi v kŕčoch smiechu vykotilo pod bar :D raz darmo bola to iná doba, mojej babke sa o ňom možno ešte teraz sníva :D :D ()

Galerie (44)

Zajímavosti (12)

  • V době natáčení Lee Marvin neuměl jezdit na motorce. Rychle se to však naučil a později se stal horlivým závodníkem na svém Triumph 200cc Tiger Cup v pouštních závodech. (Mol)
  • President San Francisko Hell's Angeles Frank Sadílek nosil pruhované triko jako měl Chino (Lee Marvin) ve filmu. (Mol)
  • Fotka Marlona Branda jakožto Johnnyho Strablera byla na obalu alba Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band od kapely Beatles. (Mol)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno