Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vulgarismy a hovorová čeština tam padaj jak fíky do kasy a je úplně jedno, že často je to vo ničem, když je to tak krásně ze života. Smrdí z toho zapařené spodky, lepkavé je to jak rozlitý gambáč a díl od dílu to graduje až do fáze, kdy postavám stačí naprosto obyčejná věta, aby z toho byl výtečný a trefný fórek. Pokud bylo Kožené slunce Zákonem Pralesa, Okresní přebor je takový snaživý a zlepšující se apokryf. Jeden z mála českých seriálů, které sedí a když je chytně křeč, tak výhradně ze scénáristické nemohoucnosti. Edit po 12. díle: zvyšuji na pět. Je smutné, že reflexi zaprděné xenofobie musí udělat s takovou grácií až seriál, kde se mluví ve větách jednoduchých a každé druhé slovo je vole nebo prdel. Ale "Láska" je tak trefná sociální sonda, že dávám Okresnímu přeboru plné hodnocení. Definitivně se totiž emancipoval od "poetického" vzoru a jede si svou cestou jistě jako promazaný Zetor. Jeho buranství není tvář, ale maska. To mě baví a klidně díky tomu zapomenu i na hodně kolísavou kvalitu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Nova přijde se seriálem, který budu chtít vidět celý? Se seriálem, ve kterém je zajímavější Luděk Sobota než Tatiana Vilhelmová! Kromě základního kádru tu byli i zajímaví hosté (s přehledem vede Ivan Trojan). Některé díly byly sice slabší, ale pořád to bylo aspoň na slušných 60%. Pro jistotu dodávám, že mé hodnocení patří původním šestnácti dílům (bůhví co přijde v budoucnu). ()

Reklama

gudaulin

všechny recenze uživatele

Má to být dosud nejlepší seriál z dílny televize Nova, ale sledování prvního dílu mě ani v nejmenším nepřesvědčilo o tom, že by stálo za to věnovat svůj čas sledování tohohle projektu. Tak jako o tom, jestli budete koukat na televizní film, rozhoduje prvních deset minut, tak i seriál nastavuje nějakou laťku, a ta z Okresního přeboru mi přišla docela nízko právě v tom nejzákladnějším, a to je scénář. Navíc prostředí fotbalu nejen v nižších soutěžích považuju za opravdu problematické a za jeden z mála úspěchů při výchově svého syna považuju, že jsem mu rozmluvil fotbal a přivedl ho ke karate, které má jako sport určitě zdravější morální klima a navíc ho může v životě i prakticky upotřebit. Nehodnotím ani procenty ani hvězdičkami, protože zůstalo u jediného dílu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, plné slušných herců, které jejich role evidentně bavily. Vysoce hodnotím dokonalé ztvárnění reálií místního sranda klubu a srandamačů, kde se vše však bere naprosto vážně a každý bod se počítá :-). Jak je vidět a už jsem to myslím psal i u komentáře k filmu, Sobota umí hrát vážnější role a když neheká a nedělá ze sebe debila je v pohodě. Ve filmu je kupa borců, kteří si to asi užívali. Vetchý, Novotný, Kohák ad... Na NOVU velmi solidní počin ! 5 gólů do branky fotbalového družstva z Bukvic. * * * * * ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech jsem chtěl hodnotit pouze dvěma hvězdama,ale poslední dva díly se seriál zvedl a je to jasně na tři.Hodnotím po pěti dílech,kvalita kolísá,ale mám pocit,že se seriál zvedá do slušného českého seriálové nadprůměru,ale na film Kožené slunce asi přece jen nemá.Všechny z party jsem si oblíbil a celkem se zase těším na další díly příjemného oddychového seriálu z mně blízkého prostředí. 60 % Od pátého dílu nebyl vyloženě slabší díl a za poslední léta je to nejlepší český seriál,který běžel na obrazovkách.Nakonec bych svoje hodnocení zvedl tak o 15% hlavně díky dílům Konvoj,Ples a třem posledním dílům.Škoda že na konci posledního dílu bylo pohřbeno další pokračování.Takže nakonec je to přes 75 % Zpětně mě baví všechny díly a když to spojím s filmem,tak zde vzniklo něco,co je na české scéně dost nevídané.Moje hodnocení je už přes 80% Po třetím dokoukání celého seriálu si ho musím zařadit mezi své nejoblíbenější.Každý díl mě dokáže pobavit a tohle dílko se pro mě stává kultovním.90% Sám ani nevěřím,že jsem původně chtěl se seriálem skončit a ohodnotit ho dvěma hvězdama,byla by to obrovská chyba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Pro potřeby seriálu jeho tvůrci vymysleli sponzora fotbalového klubu Slavoj Houslice – Jatka Matějka. Pro něj museli vyrobit logo, plakáty i propagační materiály, jimiž vyzdobili hřiště i klubovnu. Vymyšlené je i pivo Brigadýr s patřičnými etiketami, které popíjejí štamgasti místního hostince, a cigarety Dubina a Golf v patřičných krabičkách. Ty první jsou bez filtru, druhé s filtrem. Speciálně pro seriál byla vymyšlena i značka sportovního vybavení Rapid. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama