Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (923)

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okresní přebor platí především za jeden z nejzajímavějších televizních porevolučních projektů, rozhodně však ne nejlepších, jakkoli patří k mým nejoblíbenějším.. Začneme-li u pozitiv a předností seriálu, pak jde zřejmě o jediný český kus filmařiny, který nešustí papírem a neodehrává se v nějakém jiném vesmíru jako naprostá většina všeho ostatního, díky čemuž ho lze považovat za navýsost chvályhodný počin, protože tuzemští scenáristé by se od Petra Kolečka, který dokonale vnímá a variuje obyčejný český venkov, potažmo maloměsto, mohli učit, jakkoli by tedy právě tato filmová disciplína měla být vlastně samozřejmostí.. Bohužel však není.. I proto byl Okresní přebor tak téměř bezvýhradně přijat českým divákem bez ohledu na to, zda jim jinak fotbal samotný vůbec něco říká, právě pro tu jeho životnost postav a upřímnost a obyčejnost zápletek i samotných jednotlivých situací, samozřejmě podpořenou výtečným hereckým obsazením, když zejména Ondřej Vetchý s Luďkem Sobotou si užívají svoje životní role.. Okresní přebor vlastně i neúmyslně nastavuje dnešní společnosti zrcadlo, jakkoli odmítá zaujmout nějaký postoj vůči ní, díky čemuž snad i vlastně tolik baví, navzdory vyprázdněnosti některých epizod, prostřednictvím Prušinovského banální, leč maximálně svižné a vtipné grotesky.. Sympatický Prušiňák si zkrátka na nic nehraje, neopisuje a téměř nikdy se nepodbízí, což nedokážu nedocenit.. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tohle je důkaz, že i bez spolupráce s HBO jde v Česku (v komerční televizi) natočit geniální seriál. Prostředí venkovského fotbalového mužstva je zachyceno dokonale a co se týče postav, jedná se o herecký koncert. Seriál se zaslouženě stal kultovním, dá se sledovat znova a znova. Těsně soupeří s Comebackem o to nejlepší z produkce TV Nova. 9/10 ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nenapadlo, že tohle napíšu, ale Nova opravdu vyprodukovala (v rámci tuzemských pokusů) kvalitní seriál (ovšem nečekám, že se to bude opakovat).Okresní přebor je velmi příjemný seriál s řadou dobrých vtipů a slušných hereckých výkonů (Vetchý rulez), navíc i vcelku povedeně vykreslenou vidláckou mentalitou.Další pro mě vtipný rozměr dostává seriál v tom, že všichni přítomní jsou celý zažraní do fotbalu, což není nic špatného, ovšem pořád mluví o divizi, jako kdyby to bylo nějaké fotbalové nebe, leč není už kvůli faktu, že český fotbal je téměř nejhorší v rámci Evropy.Na druhou stranu mi ale v OP vadí značná předvídatelnost a některé pochybné kameňákové fóry.Každopádně...Okresní přebor je nenáročný, vtipný a příjemný seriál a v rámci českého seriálového hnoje představuje jakousi jiskřičku naděje a příslib změny k lepšímu do budoucna - v tomto ohledu si ale žádné iluze nedělám, nicméně na CZ poměry jsem se aspoň jednou dobře pobavil. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Přestože byla pro celý seriál vytvořena značka piva Brigadýr, v této epizodě se v kabině Čenda Pazdera (Miloslav Štrobl) dožaduje, aby Matějka (Pavel Nečas) dával "do půllitru gambáče půllitru gambáče". (Hannzig)

Související novinky

Reklama

Reklama