Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (926)

Ainy 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy jsou naše české televizní kanály přehlcené splaškou českých nebo zahraničních stupidních telenovel byl tento seriál z produkce televize NOVA jediný, u kterého jsem si řekla, "škoda, že nemá víc dílů!" Úžasný námět, Olda Vetchý neskutečně zářil a jak naznačil Cival, v tomhle podal jednoznačný, oscarový výkon. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zatím velké zklamání. Pilotní díl kromě pár vtipných momentů (výběr Tučného písně při rozprašování popela nemohla být tragikomičtější :-) přidal jen neurážející charaktery, ale především naprosto pitomý scénář. Když je režisér a scénárista tatáž osoba, může dojít k absenci sebekritiky a k tomu zde zřejmě skutečně došlo. Snad se seriál ještě zvedne... EDIT: Po druhém díle kvalitativní posun o 100%, tedy na 4*, a proto zatím průměruji na 3*. Celkové hodnocení přidám po první sérii, ale aspoň se seriálu povedlo mě přilákat k obrazovce... EDIT 2: Tak fajn, žádné oplétačky - tohle si 5* zaslouží. Neskutečné, jak je tahle hovadina návyková - a díky bohu za úžasně "buranského" Vetchého! ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, po 1. dílu ani ryba ani rak. Těšil jsem se na fotbal, ten tu teda nějak zatím chybí. Zápletka s popelem je na delší jak 10minutovou stopáž neúnosně natahovaná, asi jako vtip, který vám někdo vykládá půl hodiny. Chybí tam víc dalších linií. I ty dialogy jsou takové zatím nijaké. Neurazí, nenadchnou. Snad se podaří vytěžit potenciál Luďka Soboty, který vážně vypadá jak český Bill Murray. Jo, a jinak to se skutečným vesnickým fotbalem má společného asi jako já s tím Murrayem. (Na mé skoro rodné vesnici byste koukali, jak se snaží o profesionální podmínky za malé peníze.) ---- EDIT PO 3. DÍLU. Tak vážně nevím, pořád ani ryba, ani rak. Zbytečně dlouhé záběry, zbytečně dlouhé dialogy, případný fór zabitý tím, že střihač neměl odvahu vzít do ruky nůžky, nebo si zrovna odběhl... Zatím asi nejlepší druhý díl, ale taky žádná sláva. ... P.S. : Kdy kurňa Vilhelmová ztratila svůj půvab? Zajímavý komentář Zaruby ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Tomáš Rosický měl hrát původně sám sebe. Tři dny před natáčením však volal Rosického agent, že známý fotbalista z rodinných důvodů nemůže natáčet. Místo něj se tu tedy objeví postava Tomáše Vápeníka, kterou hrál Lukáš Příkazký. Vápeník stejně jako Rosický hraje v Anglii a v reprezentaci nosí kapitánskou pásku a dres s číslem 10. Tuto skutečnost tvůrci seriálu i přiznávají vtípkem v závěrečných titulcích, kdy je Lukáš Příkazký uveden jako "Tomáš Rosi... Vápeník". (TomasSlach)
  • Režisér vybíral herce cíleně. Museli umět hrát fotbal, museli vědět, co je to ofsajd atd. Místo tradičního castingu nechal herce, kteří měli představovat fotbalisty, podstoupit celá fotbalová utkání, aby poznal, kdo je skutečně schopný fotbalista. (ClintEastwood)

Související novinky

Reklama

Reklama