Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (923)

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je navzdory papírovým předpokladům opravdu opakovatelně koukatelný. Hlavní přednost seriálu představuje uvěřitelnost postav a prostředí. Škoda těch sem tam křečovitých vtipů, jimž k sobě scenárista strhává pozornost na úkor v rolích pohodlně položených herců. Škoda i těch známých herců (Vetchý, Vilhelmová), kteří z onoho balíkovského vesnického koloritu navzdory důkladnému maskování (Trojan) vyčnívají. Tempo není na komediální seriál úplně doladěné, ale neboť Okresní přebor nechce být sitkomem s přesně načasovanými gagy, delší dialogové scény a porůznu roztroušené vtipy s pomalu doznívajícími pointami tolik nevadí. Vykreslení venkova se pohybuje na hraně parodie, ale nikdy ji nepřekročí, stejně jako se tvůrci nikdy nesníží k tomu, aby se postavám vysmívali. Pouze je ukazují v situacích, kdy je těžké udržet si svou masku. Ve výsledku to vede k diváckému sebeuvědomění, jak jsme vlastně všichni trapní a chybující (jako v Hoří, má panenko nebo Láskách jedné plavovlásky, jimž se podobá scéna lidové zábavy). Nejsem si jenom jistý, jestli pravidelní diváci TV Nova tvoří nejvhodnější cílovku. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99, NinadeL ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Citlivá sonda do života na vesnici se všemi jeho krásami i vadami. Detailně promyšlené postavy, jemný smysl pro humor a nervy drásající sportovní klání. Kdybych tak nesnášel fotbal, dal bych možná ještě víc. Ale jinak to šlo a Vetchý dost zvedá celý seriál z českého průměru sračkoidních vypatlanin, sesmolených na koleni. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Docela solidní zábava. Výborným plusem je určitě půlhodinová stopáž, díky čemuž nehrozí vata. Scénář sice není vrchol geniality, ale ujde to. Herci krásně civilní a vůbec jsem netušil, že nejvíc budu obdivovat Luďka Sobotu. A ikdyž se do mě vkrádala myšlenka, že Prušinovský moc koukal na Kachyňovo Kožené slunce, tak aspoň to vypadá, že fotbal bude na prvním místě a nějaké "vztahy" se objevovat nebudou. Zatím příjemných 8/10. P.S.: Sprostý slovník vůbec netrhá uši a výborně do seriálu zapadá ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Ve scéně, kdy se Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) baví s brankářem Kájou (Jakub Kohák), měla původně být ještě po závěrečných slovech Káji: „Tak jo, Jirko. Hele já jdu. Čau,“ reakce Jirky slovy: „Kájo, kam jdeš?!“ A na to měl reagovat Kája nějakou výmluvou. Existovalo více variant (např. v jedné jde dát slepicím, ve druhé se zase jde dívat na reprízu Ligy mistrů). Žádná se však do epizody nakonec nedostala. (mnaucz)
  • Exteriéry i interiéry (hřiště, hospoda, dům hlavního představitele atd.) se natáčely v Lochovicích, vesnici vzdálené cca 40 km od Prahy, a v sousedním Komárově, kde mají postarší sokolovnu. (ČSFD)
  • Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) si doma na kazetě pouští záznam zápasu ČR vs. Nizozemsko z kvalifikace na Mistrovství Evropy 2004. (fabecc1222)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno