Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO DĚLÁŠ KROMĚ FOTBALU? -NO SPUSTU VĚCÍ...TŘEBA NOHEJBAL. Okresní přebor léty zraje jako víno, stejně jako Jan Prušinovský, který ať spolupracuje skoro s každým, ponejvíce však s Petrem Kolečkem, téměř vždycky to stojí za pozornost. Tenhle seriál "o fotbalu" spojil komediální křepčení a realitu českého venkova a různé lidské povahy tak neuvěřitelným způsobem, že se z něj o lásce, sobectví, rasismu, politice, feminismu, korupci a celkově naší národní povaze dozvíme občas víc, než z tolik ceněného MOSTu. 90%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

Má to být dosud nejlepší seriál z dílny televize Nova, ale sledování prvního dílu mě ani v nejmenším nepřesvědčilo o tom, že by stálo za to věnovat svůj čas sledování tohohle projektu. Tak jako o tom, jestli budete koukat na televizní film, rozhoduje prvních deset minut, tak i seriál nastavuje nějakou laťku, a ta z Okresního přeboru mi přišla docela nízko právě v tom nejzákladnějším, a to je scénář. Navíc prostředí fotbalu nejen v nižších soutěžích považuju za opravdu problematické a za jeden z mála úspěchů při výchově svého syna považuju, že jsem mu rozmluvil fotbal a přivedl ho ke karate, které má jako sport určitě zdravější morální klima a navíc ho může v životě i prakticky upotřebit. Nehodnotím ani procenty ani hvězdičkami, protože zůstalo u jediného dílu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, plné slušných herců, které jejich role evidentně bavily. Vysoce hodnotím dokonalé ztvárnění reálií místního sranda klubu a srandamačů, kde se vše však bere naprosto vážně a každý bod se počítá :-). Jak je vidět a už jsem to myslím psal i u komentáře k filmu, Sobota umí hrát vážnější role a když neheká a nedělá ze sebe debila je v pohodě. Ve filmu je kupa borců, kteří si to asi užívali. Vetchý, Novotný, Kohák ad... Na NOVU velmi solidní počin ! 5 gólů do branky fotbalového družstva z Bukvic. * * * * * ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Při charitativních zápasech chodilo na tým Slavoj Houslice více lidí než na skutečné zápasy a na vesnici se tak sešlo i 3 500 diváků. (MTHRFCKR)
  • Spousta herců obsazených do rolí fotbalistů jsou i ve skutečnosti velkými fotbalovými fanoušky. Stejně tak Václav Kopta, který zde hrál řidiče autobusu, je velkým fanouškem těchto dopravních prostředků. (fabecc1222)
  • Režisér Jan Prušinovský přišel se svým nápadem nejprve do České televize, kde byl ale odmítnut s tím, že tento typ seriálu není to, co současní diváci chtějí vidět. (ClintEastwood)

Související novinky

Reklama

Reklama