Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (925)

Cival 

všechny recenze uživatele

Přebor zraje a graduje. Hořkosladké finále přebije i rozpaky z některých příliš jednoduchých a předvídatelných dílů (které měly rozměr spíš jedné anekdoty - viz Kopačák nebo Jesle). Ke konci už si to k sobě všechno pěkně sedne a naplno táhnou i ostatní postavy, nejen "oscarový" Ondřej Vetchý. Po Bylo nás pět asi jediný český seriál, který jsem s gustem nakoukával od prvního do posledního dílu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Maradona bral kokain, věděls to?" -" No jasně, to je známá věc." ...........Přátelství Jardy Kužela a Jirky Luňaka prostě nezevšední. Určitě stojí za to pochválit projekt jako takový. Výběr herců, kteří jsou ve svých rolích maximálně uvěřitelní (Kikinčuk, Novotný, Vetchý, Sobota,...), je občas doplněn skvělou hostovačkou (hlavně vynikající Ivan Trojan jako Bohumír Zenkl). Trošku škoda že s blížícím se koncem přicházejí některé trošku slabší díly (Jaro, Inseminátor, Jesle). Zato některé jsou vyloženě skvělé (Na váhu, Fanynka, Láska). Upozornění: Nenechte se odradit tím, že tohle produkovala Nova. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zatím velké zklamání. Pilotní díl kromě pár vtipných momentů (výběr Tučného písně při rozprašování popela nemohla být tragikomičtější :-) přidal jen neurážející charaktery, ale především naprosto pitomý scénář. Když je režisér a scénárista tatáž osoba, může dojít k absenci sebekritiky a k tomu zde zřejmě skutečně došlo. Snad se seriál ještě zvedne... EDIT: Po druhém díle kvalitativní posun o 100%, tedy na 4*, a proto zatím průměruji na 3*. Celkové hodnocení přidám po první sérii, ale aspoň se seriálu povedlo mě přilákat k obrazovce... EDIT 2: Tak fajn, žádné oplétačky - tohle si 5* zaslouží. Neskutečné, jak je tahle hovadina návyková - a díky bohu za úžasně "buranského" Vetchého! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Citlivá sonda do života na vesnici se všemi jeho krásami i vadami. Detailně promyšlené postavy, jemný smysl pro humor a nervy drásající sportovní klání. Kdybych tak nesnášel fotbal, dal bych možná ještě víc. Ale jinak to šlo a Vetchý dost zvedá celý seriál z českého průměru sračkoidních vypatlanin, sesmolených na koleni. 70% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Docela solidní zábava. Výborným plusem je určitě půlhodinová stopáž, díky čemuž nehrozí vata. Scénář sice není vrchol geniality, ale ujde to. Herci krásně civilní a vůbec jsem netušil, že nejvíc budu obdivovat Luďka Sobotu. A ikdyž se do mě vkrádala myšlenka, že Prušinovský moc koukal na Kachyňovo Kožené slunce, tak aspoň to vypadá, že fotbal bude na prvním místě a nějaké "vztahy" se objevovat nebudou. Zatím příjemných 8/10. P.S.: Sprostý slovník vůbec netrhá uši a výborně do seriálu zapadá ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Žádný ze zmíněných fotbalistů (Ronaldinho, Robinho, Romário, Rivaldo) v době natáčení seriálu nehrál za tým, který herci zmínili. V roce 2009 hrál Ronaldinho za AC Milán a nikoli za Barcelonu, Robinho za Manchester City a ne za Real Madrid, Romário již ukončil aktivní kariéru a Rivaldo působil v uzbeckém týmu PFK Bunjodkor a již nehrál za Olympiakos Pireus. (ELBobes)
  • Přestože byla pro celý seriál vytvořena značka piva Brigadýr, v této epizodě se v kabině Čenda Pazdera (Miloslav Štrobl) dožaduje, aby Matějka (Pavel Nečas) dával "do půllitru gambáče půllitru gambáče". (Hannzig)

Související novinky

Reklama

Reklama