Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (923)

heyda 

všechny recenze uživatele

Už žádné VéKáVéčka, Rodinný pouta nebo Růžovka, teď tu máme konečně ČESKÝ seriál, který si na nic nehraje. Nejlepší díly: Nábor, Schůze, Na váhu, Konvoj a Derby... Doufám, že přijde minimálně ještě jedna série, protože Prušinovský na to má, aby okresní přebor nakonec přetavil i v krajský přebor. Už teď mi v hlavě běží spousta nápadů na další sérii, tak snad se dočkám i realizace. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Lidový seriál, který je rozvinutím filmu z CT. Nova byla rychlejší a udělala z toho táhlý seriál. Jen zde chybí některé lepší herecké postavy, a jsou nahražené horšími. Např. Jiránková. Je pěkné, že si režisér vzpomenul na měkter herce, kteří mají nyní potíže s penězi a dal jim šanci, aby si něco vydělali... ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušná nadsázka venkovského života točícího se kolem fotbalového mužstva, které hraje jednu z nejnižších lig.. zde sehrála velkou roli plejáda skvostných herců v čele s panem Vetchým, kterému opravdu věříte každé "cholerické" slovo a pan "Dobjej", no to je perla. Myslím, že se seriál dobře zapsal a zdárně následuje klasický český humor, který ve filmech a seriálech ukončila v první půli devadesátých let Hospoda také od Novy. Za tento projekt tedy smekám.. :-)) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Koženým sluncem" snad jediná záležitost, dotýkající se pralesní fotbalové ligy. Úroveň dílů má skutečně vzestupnou kvalitu, přičemž epizody Láska a Na váhu! s výtečným Ivanem Trojanem představují vrchol seriálu. Sice se nejedná o žádné veledílo a leccos se dá vytknout, ovšem nesamoúčelná jadrná mluva (až jsem se divil, že to pustili v hlavní vysílací čas), uvěřitelné zápletky a skvělé výkony Luďka Soboty (snad prvně nehraje blba), Ondřeje Vetchého (i když někdy trochu přehrával) a Davida Novotného to bohatě vynahrazují. Po "Hospodě" nejlepší seriál TV Nova a za posledních cca 10 let IMHO nejlepší český seriál vůbec. 70%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je zřejmě nejlepší seriál televizní stanice Nova v její historii. Je těžké vlastně jednoznačně určit, jestli je to kompliment či pohana, každopádně v kontextu české porevoluční seriálové tvorby patří k tomu lepšímu, co bylo možno na televizních obrazovkách spatřit...na první ligu s Četnickými humoreskami či Bylo nás pět sice nemá nárok, televizní divizi či ČFL, tedy ligu třetí, ale ukope s přehledem. Okresní přebor má totiž několik hodně silných postů - na režii zkušeně kope sehraná dvojice Jan Prušinovský a Jakub Kohák, přičemž tvůrcem hry je především kameraman Petr Bednář, který dal obrazu tu pravou cool reklamní patinu, čímž ho silně odlišil od většiny české seriálové produkce a přiblížil ho produkci evropských pohárových soutěží. Tou pravou trefou trefou do černého byl také záměr tvůrců postavit osu seriálu většinou na jednoduchých, téměř reklamních gazích, a sladit tempo seriálu s tempem reklamních breaků, jak skladbou záběrů, tak zvoleným střihem. Scénář sice střídá slabé chvilky s těmi povedenějšími, hodně ale zachrání herci, především na liberu hrající Ondřej Vetchý. Slovník postav odrážející svou hovorovou povahou a velkou mírou vulgarismů realitu fotbalového prostředí sedí přesně a reálně je zobrazeno i fungování vesnického fotbalového klubu. Takovýhle zapálených amatérských fotbalistů běhají po Česku stovky...a je na ně obvykle stejně tristní pohled... Jsem zvědav, jestli přijde pokračování v podobě Okresní soutěže, jak to tak se seriály bývá... :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Ač na to Leoš Noha (Áda Větvička) nevypadá, ve skutečném životě je poměrně dobrým fotbalistou. (ricky4)
  • David Novotný (Jarda Kužel) se po skončení natáčení na popud Jana Prušinovského po více než třech letech vrátil k aktivní kopané a začal nastupovat za bývalý režisérův oddíl Zadní Třebaň ve třetí třídě. (Olík)

Související novinky

Reklama

Reklama