Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Nejlepší porevoluční seriál? Spíš nejlepší tuzemský seriál od „Chalupářů“. A pro člověka, který žije na vesnici a zbožňuje fotbal, tak trochu splněný sen. Neskutečně přirozené, civilní a přitom vtipné. Výkony herců Vetchého, Novotného a Soboty jsou na Oscara. Seriál má navíc tu skvělou a velmi vzácnou vlastnost, že je díl od dílu lepší a lepší. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"My taky chceme do Kraje! Napřesrok zasejeme trávu v brankovišti ..." Slavoj Houslice je zkrátka ambiciózní klub. Všechny typy jeho hráčů i činovníků jsem při svém dlouholetém pobíhání po pažitu někdy potkal a činí mi velké potěšení si na ně zavzpomínat u obrazovky. Jsem rád, že při hodnocení tohoto seriálu se samo zpochybnilo mé přesvědčení, že většina zdejších uživatelů inkasovala za čtyři z tělocviku, při kombinaci slov NOVA - FOTBAL jim samospoušť mačká tlačítko odpad! a náhodně vybere jeden z připravených znechucených komentářů. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

To že tento seriál bude populárny aj za desať rokov, tak o tom som pevne presvedčený. Okresní: Přebor sa totiž nesnažil zachytiť žiaden svetový trend, ani byť úžasne originálny. On vsadil na tú atmosféru, na tú mentalitu ľudí, na ten každodenný život. Teda na to, čo je každému nejakým spôsobom známe. Ale hlavne skvelý výber hercov z toho robí kultovú záležitosť. Ondřej Vetchý je bezchybný. Najlepšia časť je Na váhu. Hosťovanie Ivana Trojana bol skvelý ťah. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vulgarismy a hovorová čeština tam padaj jak fíky do kasy a je úplně jedno, že často je to vo ničem, když je to tak krásně ze života. Smrdí z toho zapařené spodky, lepkavé je to jak rozlitý gambáč a díl od dílu to graduje až do fáze, kdy postavám stačí naprosto obyčejná věta, aby z toho byl výtečný a trefný fórek. Pokud bylo Kožené slunce Zákonem Pralesa, Okresní přebor je takový snaživý a zlepšující se apokryf. Jeden z mála českých seriálů, které sedí a když je chytně křeč, tak výhradně ze scénáristické nemohoucnosti. Edit po 12. díle: zvyšuji na pět. Je smutné, že reflexi zaprděné xenofobie musí udělat s takovou grácií až seriál, kde se mluví ve větách jednoduchých a každé druhé slovo je vole nebo prdel. Ale "Láska" je tak trefná sociální sonda, že dávám Okresnímu přeboru plné hodnocení. Definitivně se totiž emancipoval od "poetického" vzoru a jede si svou cestou jistě jako promazaný Zetor. Jeho buranství není tvář, ale maska. To mě baví a klidně díky tomu zapomenu i na hodně kolísavou kvalitu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Nova přijde se seriálem, který budu chtít vidět celý? Se seriálem, ve kterém je zajímavější Luděk Sobota než Tatiana Vilhelmová! Kromě základního kádru tu byli i zajímaví hosté (s přehledem vede Ivan Trojan). Některé díly byly sice slabší, ale pořád to bylo aspoň na slušných 60%. Pro jistotu dodávám, že mé hodnocení patří původním šestnácti dílům (bůhví co přijde v budoucnu). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Žádný ze zmíněných fotbalistů (Ronaldinho, Robinho, Romário, Rivaldo) v době natáčení seriálu nehrál za tým, který herci zmínili. V roce 2009 hrál Ronaldinho za AC Milán a nikoli za Barcelonu, Robinho za Manchester City a ne za Real Madrid, Romário již ukončil aktivní kariéru a Rivaldo působil v uzbeckém týmu PFK Bunjodkor a již nehrál za Olympiakos Pireus. (ELBobes)
  • Představitel Jirky Luňáka Ondřej Vetchý jistý čas rehabilitoval se zraněným kolenem a nemohl hrát fotbal. Ve scénách zápasů z inkriminovaného období tak Vetchý pouze chodí a nadává. (Šéfik)
  • Najít hřiště, za nímž by tekl potok nebo říčka (podle scénáře padají fotbalistům míče do potoka) a kde by se kloubila tradice se současností, trvalo dva měsíce. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama