Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (923)

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

1) Půlhodina nezáživné hlušiny, kde se vcelku slušné (a nerušivě přisprostlé) dialogy "o ničem" vydávají za fotbalově-hospodský humor. Inu, je kam stoupat. 5/10 2) Výrazně lepší než posledně. Lepší zápletka dovede stejné divy jako šikmooký Maradona. 7/10 3) Zoufalé. Idiotská zápletka neobohacená takřka o žádný vtip, či jeho náznak (snad jenom buzerace po zápase potěšila), ale de facto doražená odporně vyhlížející Vilhelmovou, jejíž rádoby dilinka neroztahuje ani bránici, ani poklopce. Jenom nudí. 3/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO DĚLÁŠ KROMĚ FOTBALU? -NO SPUSTU VĚCÍ...TŘEBA NOHEJBAL. Okresní přebor léty zraje jako víno, stejně jako Jan Prušinovský, který ať spolupracuje skoro s každým, ponejvíce však s Petrem Kolečkem, téměř vždycky to stojí za pozornost. Tenhle seriál "o fotbalu" spojil komediální křepčení a realitu českého venkova a různé lidské povahy tak neuvěřitelným způsobem, že se z něj o lásce, sobectví, rasismu, politice, feminismu, korupci a celkově naší národní povaze dozvíme občas víc, než z tolik ceněného MOSTu. 90%. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nenapadlo, že tohle napíšu, ale Nova opravdu vyprodukovala (v rámci tuzemských pokusů) kvalitní seriál (ovšem nečekám, že se to bude opakovat).Okresní přebor je velmi příjemný seriál s řadou dobrých vtipů a slušných hereckých výkonů (Vetchý rulez), navíc i vcelku povedeně vykreslenou vidláckou mentalitou.Další pro mě vtipný rozměr dostává seriál v tom, že všichni přítomní jsou celý zažraní do fotbalu, což není nic špatného, ovšem pořád mluví o divizi, jako kdyby to bylo nějaké fotbalové nebe, leč není už kvůli faktu, že český fotbal je téměř nejhorší v rámci Evropy.Na druhou stranu mi ale v OP vadí značná předvídatelnost a některé pochybné kameňákové fóry.Každopádně...Okresní přebor je nenáročný, vtipný a příjemný seriál a v rámci českého seriálového hnoje představuje jakousi jiskřičku naděje a příslib změny k lepšímu do budoucna - v tomto ohledu si ale žádné iluze nedělám, nicméně na CZ poměry jsem se aspoň jednou dobře pobavil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Jako komparzisté byli využíváni především obyvatelé Lochovic a okolí. (ČSFD)
  • Původní hospoda místních fotbalistů byla pro potřeby seriálu přestavěna na klubovnu a kancelář klubu byla vybavena odpovídajícím nábytkem, diplomy, společnými fotografiemi a vlaječkami. (ČSFD)
  • Ludva (Pavel Kikinčuk) při projevu zmiňuje, že tým Houslic vstřelil za podzimní část 14 branek, získal 24 bodů a má průměr 0,93 gólů na zápas. Když však Ludva promítá tabulku všech týmů, má Slavoj Houslice skóre 28:21 a bodů má 27. Poslední sloupec tabulky ukazuje statistiku +/-, která je špatně dokonce u všech týmů. (ELBobes)

Související novinky

Reklama

Reklama