Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (923)

BoPo 

všechny recenze uživatele

To že tento seriál bude populárny aj za desať rokov, tak o tom som pevne presvedčený. Okresní: Přebor sa totiž nesnažil zachytiť žiaden svetový trend, ani byť úžasne originálny. On vsadil na tú atmosféru, na tú mentalitu ľudí, na ten každodenný život. Teda na to, čo je každému nejakým spôsobom známe. Ale hlavne skvelý výber hercov z toho robí kultovú záležitosť. Ondřej Vetchý je bezchybný. Najlepšia časť je Na váhu. Hosťovanie Ivana Trojana bol skvelý ťah. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Docela solidní zábava. Výborným plusem je určitě půlhodinová stopáž, díky čemuž nehrozí vata. Scénář sice není vrchol geniality, ale ujde to. Herci krásně civilní a vůbec jsem netušil, že nejvíc budu obdivovat Luďka Sobotu. A ikdyž se do mě vkrádala myšlenka, že Prušinovský moc koukal na Kachyňovo Kožené slunce, tak aspoň to vypadá, že fotbal bude na prvním místě a nějaké "vztahy" se objevovat nebudou. Zatím příjemných 8/10. P.S.: Sprostý slovník vůbec netrhá uši a výborně do seriálu zapadá ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je navzdory papírovým předpokladům opravdu opakovatelně koukatelný. Hlavní přednost seriálu představuje uvěřitelnost postav a prostředí. Škoda těch sem tam křečovitých vtipů, jimž k sobě scenárista strhává pozornost na úkor v rolích pohodlně položených herců. Škoda i těch známých herců (Vetchý, Vilhelmová), kteří z onoho balíkovského vesnického koloritu navzdory důkladnému maskování (Trojan) vyčnívají. Tempo není na komediální seriál úplně doladěné, ale neboť Okresní přebor nechce být sitkomem s přesně načasovanými gagy, delší dialogové scény a porůznu roztroušené vtipy s pomalu doznívajícími pointami tolik nevadí. Vykreslení venkova se pohybuje na hraně parodie, ale nikdy ji nepřekročí, stejně jako se tvůrci nikdy nesníží k tomu, aby se postavám vysmívali. Pouze je ukazují v situacích, kdy je těžké udržet si svou masku. Ve výsledku to vede k diváckému sebeuvědomění, jak jsme vlastně všichni trapní a chybující (jako v Hoří, má panenko nebo Láskách jedné plavovlásky, jimž se podobá scéna lidové zábavy). Nejsem si jenom jistý, jestli pravidelní diváci TV Nova tvoří nejvhodnější cílovku. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99, NinadeL ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Citlivá sonda do života na vesnici se všemi jeho krásami i vadami. Detailně promyšlené postavy, jemný smysl pro humor a nervy drásající sportovní klání. Kdybych tak nesnášel fotbal, dal bych možná ještě víc. Ale jinak to šlo a Vetchý dost zvedá celý seriál z českého průměru sračkoidních vypatlanin, sesmolených na koleni. 70% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy hrál fotbal, a kdo (ještě lépe) hrál fotbal mimo velkoměsto, ten ví... Luděk Sobota v mých očích vyrostl maximálně! Díly s vietnamským plejerem a hlavně s dílem, kde se kluci snaží držet hubu a hrát, jsou naprosto super. Má to svoje chyby, někdy by to mohlo být lépe scénáristicky vystavěné atd. atd., ale já tohle všechno tomuhle kousku odpoouštím. A jen tak mimochodem, pro kritiky Novy, jí produkované seriály, jako je třeba tohle nebo Comeback, jsou o X levelů výše než seriály ČT, která je ale produkuje za desetkrát tolik. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Pro potřeby seriálu jeho tvůrci vymysleli sponzora fotbalového klubu Slavoj Houslice – Jatka Matějka. Pro něj museli vyrobit logo, plakáty i propagační materiály, jimiž vyzdobili hřiště i klubovnu. Vymyšlené je i pivo Brigadýr s patřičnými etiketami, které popíjejí štamgasti místního hostince, a cigarety Dubina a Golf v patřičných krabičkách. Ty první jsou bez filtru, druhé s filtrem. Speciálně pro seriál byla vymyšlena i značka sportovního vybavení Rapid. (ČSFD)
  • Představitel Jirky Luňáka Ondřej Vetchý jistý čas rehabilitoval se zraněným kolenem a nemohl hrát fotbal. Ve scénách zápasů z inkriminovaného období tak Vetchý pouze chodí a nadává. (Šéfik)
  • Najít hřiště, za nímž by tekl potok nebo říčka (podle scénáře padají fotbalistům míče do potoka) a kde by se kloubila tradice se současností, trvalo dva měsíce. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama