Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

...raz, dva, tři čtyři.... zpočátku mi vadily zmateně stříhané bojové scény, ale... Pak přišel kontrast obou světů... Byl jsem podmaněn skvělou hudbou, protože... raz, dva, tři čtyři.... byla dokonalá, stejně jako obraz tvořila úžasnou vyjmečnou atmosféru, tahle neskutečně komplexní a vyspělá "pohádka" si mne podmanila... raz, dva, tři čtyři..... A že tam některé souboje jsou nepřehledné a další "chyby"? To je mi jedno, poetičnost filmu je.... raz, dva, tři, čtyři ...... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho! Tak po delší době vskutku vynikající film plný temnoty a světýlka na konci tunelu. Fantasy? Ne, není tam magie. Sci-fi? A proč? Akční - v jistých momentech určitě. Ale také mysteriozní, surreálný a horror. Jsou bytosti, které nám v noci přinášejí nádherné sny. Jiné nám dávají noční můry. A další, ty si chtějí odnést naše duše...Snad jen trochu mi vadilo odlišné pojetí inkubů, jelikož jde o upíry z astrálu, co se živí lidskou energií (stejné jsou sukkuby, které mají podobu ženy) - s našimi sny nemají nic společného. Samozřejmě lze celý film vnímat jako podobenství o sváru dobra a zla v nás. Není to Matrix ani Freddyho Můry, Smrtihlav či 13.patro. Je to film o ztrácení a nalézání. Film, který rozhodně nesedne každému. Zdráhám se napsat artový....já si ho užil naplno! ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi vadil šíleně klipovitý střih (nejen) u akčních scén spolu se zastavovačkami a jinými podivnostmi, ale ty se tak nějak samy vsákly a čím víc se film blížil k tomu, o čem opravdu je, tím víc mě do sebe vtahoval. A nakonec skončil jako něco, o čem si myslím, že je možná jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední roky viděl. Takovou věc si musím nechat projít hlavou, než se film uleží, ale každopádně to je myslím zpracováním jedinečné, atmosférou geniální a vyzněním přinejmenším podnětné v umím si představit že pro někoho klišoidním směru, ovšem podle mě se tenhle motiv nikdy nemůže ohrát. Protože je aktuální a skutečný. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový předchůdce Insidious, aneb uneseme tě ve tvém vlastním snu a jen ty se můžeš zachránit, s pomocí taťky, kterej taky spí, samozřejmě. Myšlenka snového děje se mi líbí, stejně tak scéna řetězových reakcí zaujala, pro takový kousky mám odjakživa slabost, víc by se mi ale líbilo fantasy z pohádkové říše snů alá Neuvěřitelný příběh apod., kde se to obejde bez fotříka, ten mi vadil šíleně, celkovou svou existencí ve filmu mě hrozně iritoval a nejraději bych nechala unést jeho. Stejně tak se mi nelíbila hromada hluchých míst, kdy se hrdinka na posteli asi zrovna jen převalovala, nevyjímaje chvíle, kdy se asi i hodně vrtěla, protože co chvíli se divák probere ze sna, zdvihne oči na obrazovku a zjistí, že už se to tam zase jen líně fackuje, aniž by se děj někam posunul. 50% ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tento film asi není pro každého, jak ukazuje i rozporuplné hodnocení od odpadu po pět hvězd. Mně se líbil, přestože (nebo možná protože) v něm nehrály žádné hollywoodské hvězdy. Asi to chce trochu fantazie, aby člověk přistoupil na to, co se děje když spíme. Pak už jde o klasický boj dobra a zla a vztah workoholického otce k malé dceři. To celé podbarvené úžasnou hudbou, čili milovníci příběhů tohoto druhu neváhejte, stojí to za to. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama