Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. V rámci subžánru post-apokalyptických filmů jeden z nejlepších kousků. Chytré (ani v jednom okamžiku jsem neměl problém s chováním postav), atmosférické a dobře zahrané. A nečekaně umírněné, žádné cool filtry, agresivní muzika nebo rychlé střihy. Pokud bude stejně dobrá Hillcoatova Cesta, budu spokojen. P.S. jen zajímavost - Carriers je film, který se líbil Stephenu Kingovi. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spíše než hororem je snímek Carriers vyhroceným dramatem o ztrátě lidskosti v mezních situacích, přičemž v konfrontačních scénách tvůrci nezřídka užívají až thrillerových postupů. Na pandemii decimující celé lidstvo je zde nahlíženo z velmi úzkého hlediska, jelikož prakticky celé vyprávění je plně semknuto se čtveřicí hlavních protagonistů, jejichž charaktery jsou v rámci mainstreamu slušně vybudovány a přestože do jisté míry naplňují zaběhnutá žánrová klišé, jejjch chování je striktně racionální a plně uvěřitelné. Některé motivy by se možná slušelo trochu více rozvinout, zároveň bych ocenil trochu větší důraz na psychologii, pro kterou jsou některé z mezních situací velmi výživnou půdou, jako působivé (takřka rodinné) drama v rámci středního proudu film Carriers funguje celkem dobře, za což patří nemalý dík i dobrému hereckému obsazení v čele s Chrisem "Kirkem" Pinem. 70% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad svižně odsýpajícího filmu. Od první do poslední minuty je snímek tak fikaně zrežírovaný, že je v něm téměř každý okamžik velmi napínavý, a nuda z hluchých míst v tomto případě zdaleka nehrozí. Další, čím jsem byl mile překvapen, bylo inteligentí chování většiny postav. V hororu prosím pěkně! I když, v hororu... on to je spíše takový hodně povedený postapokalyptický snímek. Je sice pravda, že slabší povahy se občas slušně leknou, ale na to se tady nehraje. V téhle kruté grotesce vyhrávají jen ti nejsilnější - po Star Treku další cool namachrovaná role Chrise Pinea. Je to frajer! ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Všichni se tu tak divně červenají a jeví se býti, jaksi nakažení. Zřejmě je bacil nějaký bacil. Případně to víRus. Segrestor mi trochu oponoval, domnívá se totiž, že příčinou infekce byl Bacil Bilak. Ať už je to jak chce, musím si dát taky majzla, pač včera jsem snědl jakýsi, ledabyle v lednici odložený, zelený tvaroh a teprve dnes zjistil, že tvaroh má být bílý. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane pecková post-epidemi road-movie, ktorá zhruba od tretiny sádza jednu napínavú či emocionálne silnú scénu za druhou a celý čas fantasticky graduje. Bolo to evidentne lacné a vedľajšie postavy by si zaslúžili podstatne lepších hercov (Chris Pine všetkých prehráva o dve triedy), ale 80 minút som neodtrhol oči z obrazovky. P.S.: Pozerám, že tvorcovia sú Španieli. To všetko vysvetľuje. Chlapci spod Pyrenejí suverénne vládnu súčasnému filmovému hororu/thrilleru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama