Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po druhém a prvním filmu je tenhle mým třetím nejoblíbenějším z celé série. Clouseau opět řádí jako černá ruka a už úvodní návštěva blázince, kam (vrchní) inspektor dohnal nebohého Dreyfuse, dává tušit velké věci. Nejlepší na tomhle filmu je, že Peter Sellers prakticky nezmizí z obrazu (a když, tak ne na dlouho), gagů je požehnaně a scénář má v rukávu tak dokonalé trumfy, jako například vyšetřování v domě Fassbenderových, dobývání hradu nebo převlek za zubaře. Úvodní titulky jsou tradičně skvělé, o Manciniho hudbě nemluvě. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Film se podobá spíše bondovce (,,Můj bože, taková strašná zbraň v rukou šíleného Francouze!") obsahuje několik takřka geniálních scén (návštěva sanatoria, bradla, zdolávání hradeb, trhání zubu a zejména devastující výslech personálu) které neomrzí. Komisař Closeau, který ,,vždycky prohrával když ostatní vítězili" je jedním z nejlépe napsaných a zahraných detektivů filmového plátna - a naštěstí má v tomto filmu konečně zajímavého a nebezpečného protivníka, kterým je ,,bývalý šéfinspektor" Dreyfuss. Jeden z mála filmů u kterých je pro mě dabing nezbytný (ovšem ten starý původní z ČT, ne ten NOVÝ, který dokanale pohřbí slovní kreace mista Clouseaua.) A také je to bohužel poslední film ze série, který za něco stál :-( ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně není problém v tom, že by tato komedie neobstála ve zkoušce časem, protože situační komedie protkaná gagy, funguje pořád stejně. Takže zub času zahlodal nespíš na mě, resp. na mé schopnosti nechat se pobavit infantilními fórky ve stylu opakovaných pádů do vody, rány hráběmi, na které šlápnete, nebo usednutí na katapult, který vás příhodně mrskne na nejvhodnější místo. Prostě už se tomu nejsem schopen smát. Návrat Pinkulína je mix Fantomase, parodie na starého Bonda a samozřejmě prvního Pantera. Ale přestože jsem se za břicho nepopadal, nijak výrazně jsem se nenudil a otrávený taky nejsem. Nelze totiž neocenit herecké výkony, včetně dabingu a milou bezelstnost, s jakou je tento film divákovi předkládán. Není v tom žádný škleb, vypočítavost...prostě stará dobrá, poctivá komedie. 70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Růžový panter, i když je miluju úplně všechny. Umím ho fakt nazpaměť. Vlastním notně ojetou videokazetu s původním nesmrtelným dabingem Rudolfa Hrušínského, který se s tím novým nedá srovnat a je ještě lepší než originál. A taky je to asi jediný opravdu hlasitý smích - nebo spíš šílený chechtot - pana Hrušínského, co znám. A já se chechtám taky: při bitce s Katem, při scéně s hrbem, při vyšetřování v domě ubohého profesora Fassbendera, na slavnostech piva, při dobývání hradu a hlavně při trhání zubu, teda vlastně pořád. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama