Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky (respektive 'z hlediska humornosti') o poznání slabší, než druhý a třetí díl, příliš groteskní a o to méně komediální, konkrétně Dreyfusův přerod do comicsového superpadoucha mi úplně nesedl. A občas došlo i na nudou zavánějící hluchá místa, hlavně ve druhé třetině. Nicméně je v tom několik dobrých gagů, které pobaví i po létech. Třeba začátek se znovupropuknuvší Dreyfusovou recidivou, demolice Clouseauova bytu při řežbě s Keitem, nebo Dreyfus a přestrojený Clouseau sjetí rajčákem. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jako děti sme podobnej typ filmů milovali, ale co s tím dnes? Když sem na to včera koukal, tak sem si říkal, no ale to už je fakt uplná blbina, to už nemá s původnim růžovym panterem nic společnýho...sází to hlavně na absurditu a se střídavými úspěchy to baví...jelikož sem se ale u toho bavil o něco více než u předchozí části, hodnotím to lépe...jinak je to ale pitomina od začátku do konce...Sellers je ovšem jako herec vyýborný. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší z celé série. Geniální nešika Jacques Clouseau opět na scéně a zase šikovný jak hrom do police. Je zde patrná inspirace němými groteskami (dobývání hradu), neskutečné gagy. Navíc je ze asi nejlepší souboj s Katem a úvodní titulky s narážkami na významné filmy doby minulé potěší každého kdo se trochu ve filmu vyzná. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Roztomilý Peter Sellers jako neschopný šéfinspektor Clouseau je likvidátorem všech jím způsobených potíží. Při atentátu přežije s telefonem v ruce díky vznášení se na umělém nafukovacímu hrbu svého převleku, na Octoberfestu bezelstně zlikviduje agenty mnoha zemí, kteří ho chtějí dostat. A také: "Jen jeden člověk na světě dokáže vytrhnout zdravý zub." Smršť Clouseauových gagů mne vždy dostane - "Bradla jsou má specialita". Trailer: http://www.sms.cz/film/ruzovy_panter_znovu_zasahuje/ukazka ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers jako Clouseau zde dosahuje maxima, z Dreyfuse se konečně stává padouch. Herecký koncert s geniálními gagy. Clouseau v hotelu přichází k recepčnímu se psem. - Clouseau: "Vy máte ale hezkého psa. Nekouše?" - Recepční: "Ne, ne." - Pes hryzne Clouseaua. - Clouseau: "Jáááu! Vždyť jste říkal, že váš pes nekouše!" - Recepční: "Ale tohle není můj pes." ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama