Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Falko 

všechny recenze uživatele

,,Zavolejte Pentagon, FBI a CIA a zjistite kdo vyhral futbal !!!" K tomuto filmu snad ani netreba komentar. Proste bud vas to bavi alebo nie, v kazdom pripade mna to strasne bavilo a tak som sa s Madison dohodol, ze si pozrieme aj ine casti Pantera. Peter Sellers je skvely a reziser filmu RANAJKY U TIFFANYHO (1961) Blake Edwards mal pri Sellersovi stastnu ruku, ze prave tento herec sa stal nesmrtelnymi inspektorom Cluseauom. Taktiez bitka s Katom nemala chybu. Som rad, ze som si znovu mohol po tolkych rokoch tuto komediu zopakovat. _________ Peter Sellers - (Šéf Inšpector Clouseau) +++ Herbert Lom - (Dreyfus) +++ Lesley-Anne Down - (Olga) +++ Burt Kwouk - (Cato Fong) +++ Colin Blakely - (Drummond) +++ Leonard Rossiter - (Quinlan) +++ André Maranne - (Francois) +++ Omar Sharif - (Egyptský zabijak) +++ Produkcia: Blake Edwards +++ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem považoval tenhle díl série za nejlepší. Ale možná už jsem vyrostl a te mi to už nepřipadá tak třeskuté. I když samozřejmě Clouseau v plné ráži své geniální demence a scény s bradly, řemdichem, hrbáčem a nebo dobývání do hradu pořád dokáží pěkně pocuchat bránici. Taková trošku zvláští parodie na bondovky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má někdo pocit, že se zde skrývá?" Tak tohle je Clouseau v nejlepší formě a to při soubojích s Katem, při cvičení na oblíbených bradlech, při striptýzu, při drobném rozladění klavíru i při vyšetřovacích metodách tradičně nebezpečných svému okolí. A to vše je nic proti nápaditému dobývání hradu, při němž dostává má bránice pořádně zabrat, i když po tolika reprízách by to už mohla brát s větším nadhledem. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Roztomilý Peter Sellers jako neschopný šéfinspektor Clouseau je likvidátorem všech jím způsobených potíží. Při atentátu přežije s telefonem v ruce díky vznášení se na umělém nafukovacímu hrbu svého převleku, na Octoberfestu bezelstně zlikviduje agenty mnoha zemí, kteří ho chtějí dostat. A také: "Jen jeden člověk na světě dokáže vytrhnout zdravý zub." Smršť Clouseauových gagů mne vždy dostane - "Bradla jsou má specialita". Trailer: http://www.sms.cz/film/ruzovy_panter_znovu_zasahuje/ukazka ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pohodená stará obálka, ktorá prežila strastiplnú cestu k adresátovi, tvorí ostrú hranicu medzi manželkou, ktorá v nej vidí neporiadok a manželom-filatelistom, pre ktorého je pokladom ťažko vyčísliteľnej ceny. Nazýva sa to cena záľuby. Séria filmov s inšpektorom Clousseauom, bondovky a vinnetuovky sú ako tá obálka a tiež tak nejako rozdeľujú ich divákov. Ja nie som fanúšik pinkpanteroviek, aj keď pripúšťam, že som sa na nich pred mnohými rokmi veľmi dobre zabával. I keď vtedy nebolo ťažké víťaziť nad sovietskymi vojnovými filmami, ani nad drámami zo života družstevníkov. Je zrejmé, že 99 % z hodnotených filmov už viackrát neuvidím, takže by nebolo korektné zahŕňať do hodnotenia nostalgické spomienky. Preto iba tri hviezdičky. Z toho najmenej jednu za záverečný boj s oblečením pri vyzliekacej scéne. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama