Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

Ant 

všechny recenze uživatele

Biografie rockových div let 70-tých nepřináší, co se týče scénáře nebo zpracování, nic nového. Film naráží na to, že čerpá pouze z jedné autobiografické knihy a tím pádem mi tu chyběl poněkud komplexnější pohled ať už na vznik kapely nebo na její vzestup, který je vyřešen během pěti minut. Co se týče dvou hlavních hereček; K. Stewart je jako Joan Jett věrohodná. D. Fanning mi tak trochu lezla na nervy a spíš než rockovou hvězdu mi připomínala lehkou děvu v těle dětsky působící herečky(viz. koncertní záběry právé Cherrie Currie). Nejzajímavější postavou je rozhodně šílený producent Kim Fowley. Runaways především těží z výborného soundtracku, jinak by u mě uvízl v těžkém průměru. 7* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý životopisný snímek o první ženské rockové kapele. Má tempo, hraje k tomu poctivá rocková muzika a má to příjemný videoklipový střih, který sem dost sedne. I tu atmosféru sedmdesátých let se povedlo přenést do filmu hodně dobře. Kristen Stewart a Dakota Fanning si svými výbornými výkony napravují pověst po Twilight sáze a zaujme i výstřední producent Michaela Shannona, kterého začínám mít po Nouzovém východu docela rád. Jenom škoda, že se režisérka nezbavila pár klasických neduhů životopisných filmů., takže nám tady pár věcí evidentně chybí. Taky by nezaškodilo více se zaměřit na další členky skupiny než na hlavní 2 protagonistky, některé z nich jsme dokonce viděli jen v pár záběrech. Se životopisných snímků je to ale pořád slušný nadprůměr. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Herecký "koncert" dvou mizerných hereček, které se předhánějí v tom, kdo drsněji zahraje svou roli. V jejich podání se ale nejedná o nic jiného než o trapas. Runaways mohla být skvělá oddechovka plná výborné rockové muziky. Místo toho tady jsou cca dvě vystoupení s dvěma písničkami a veškeré známé hity od Joan Jett tady hrají jako pouhý soundtrack a zbytek jen nudná vata, kterou jsme viděli stokrát jinde. Cože? Klasické neduhy životopisných filmů tady jsou ještě znásobeny neuvěřitelně šablonovitou režií, která začne nudit přibližně po dvou minutách. Že tam jsou šokující momenty? Pro dvanáctileté dívky možná. Tenhle film se ani nesnaží. Jenom se pokouší odškrtnout políčko "natočeno" na producentském stole. Výsledkem je ukázkový příklad životopisu, tak jak ho nemáme rádi s mizerným zpracováním a šestnáctiletým děckem, které si hraje na největší "slut" pod sluncem. Brr. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh snad až legendární dívčí hard rockový kapely, no není to špatný. Celkem dobře zfilmováno, řekl bych (příběh Runaways jsem vůbec neznal, tak to těžko posoudím). Má to svůj ksicht, první polovina nemá chybu. Ale když pak člověk čeká nějaký vykolejení, nic velkýho nepřijde, a když pak člověk čeká nějaký pořádný završení, je konec. Není to takový ten šablonovitý průběh, což je ale právě asi škoda - připadal jsem si trochu ošizen, i když teda nejspíš nebylo o co. Herecky pěkný, Michael Shannon (jako výstřední producent Kim Fowley) byl super. 7/10. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Runaways nebyly nejlepší dívčí rocková kapela. Runaways nebyly ani první dívčí rocková kapela. Popravdě za moc nestály, ale určitě byly hezčí, než ty pipiny, co je tu hrajou. Film stojí taky za starou belu a jediná věc, která mě na něm trochu pobavila, byla scéna, kdy Joan Jett učí onanovat zpěvačku. Té to moc nejde, ale když jí Joan poradí, aby přitom myslela na Farrah Fawcett, zpěvačce to začne hned jít mnohem lépe. (Věřím, že tímhle megaspoilerem jsem filmu získal nějakého diváka navíc.) Mimochodem, Lita Ford, po Joan druhá nejslavnější hudebnice z Runaways, měla v celém filmu asi tak jednu větu. (Myslím, že řekla, že zpěvačka je kráva.) Kdyby se to točilo v 80. letech, určitě by měla věty alespoň dvě! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Scénu, v ktorej sa Kristen Stewart a Dakota Fanning bozkávajú, obidve okomentovali slovami: „It was just kiss.“ (Amityville)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama