Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Floria Sigismondi | Hudba: Lillian Berlin | Produkcia: Bill Pohlad, Art Linson, John Linson, Joan Jett, Keny Laguna | Distribúcia: Appartition | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: 4,678,222 $ || Esenciálna biografia skupiny Runaways, ktorá halucinačným videoklipovým obrazovým stvárnením vyplnuje fragmenty faktov od vzniku až do pádu kapely. Prehĺbenie postáv neexistuje, je to len krásna pocta zosnulej pamiatke mimochodom drsnej dievčenskej formácie, z ktorej to dotiahla do výšin neumierajúcich rockových legiend len jej samotná zakladateľka, Joan Jett. Jedine z nej je vo filmu cítiť, že "I love Rock'n'Roll". Jej postava háji hodnotu hudby ako takej: - Ide o muziku, nie o chlast! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Runaways - hudební skupina, jejíž hudbu jsem nikdy nevyhledával. Ale až nebeské obsazení na mně nenechalo nit suchou a já se od prvních minut snažil se neutopit v klasických vybrnkávačkách, kožených bundách, pomalovaných tvářích, žiletkou přesně naměřených lajnách a lesbickém sexu. Už od začátku film hraje na kontroverzní noty a dává divákům jasně najevo, že se nezmýlili a opravdu sledují eRkový film. To v žádném případě není na škodu (dokonce podobné věci vítám), kdyby však celý film nezapadal do škatulky "tady je životopisný hudební film, a vy mi sem teď hodíte nějakou Oskarovou nominaci". Škoda, protože ke konci se Runaways zadrhává stejně jako členky skupiny a film končí úplně bez "drajvu". Naštěstí se může opírat o již zmíněné nadpozemské obsazení. Kristen Stewart, Dakota Fanning a Michael Shannon ukazují, že (krom Shannona, z pochopitelných důvodů) jim jednou bude patřit celý Hollywood. Obsazení, nekompromisnost ratingu a fakt, že se vlastně celou dobu díváme na zfetované, opilé, polonahé a sexující teenagerky, to vše odlišuje Runaways od ostatních stejně zaměřených filmů, a to v určitém měřítku, s přivřeným okem a lahváčem v ruce splňuje to, co jsem od výsledku čekal. Nedělal jsem si iluze o nějaké žánrové inovaci, i když třeba jen o velikosti kapesního vydání, něco málo jsem však přece jen dostal. Runaways určitě po zhlédnutí poslouchat nezačnu (podobná věc se ostatně povedla jen Walk the Line), ale čtyři hvězdy si film zaslouží. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

A kdo říkal, že estrogen a rock 'n' roll nejdou dohromady?! Film, který neuhne. Film, který zní. A to setsakra rázně! Slečny Stewart & Fanning = Queens Of Noise 2010! To se to pak točí, s takovým obsazením (na mou duši, ideální volba!) A jen tak mimochodem - nebýt The Runaways, těžko říct, zdalipak by se našel někdo jiný, kdo by vyšlapal cestičku kapelám jako: HOLE, Elastica, L7, Kenickie, Veruca Salt nebo třeba 7 Year Bitch. To už stojí za to zjistit, co byla ta zvláštní sestava okolo Joan Jett a Cherie Currie vlastně zač, ne? P.S.: kreace Michaela Shannona v sobě dokonale snoubí všechnu krásu a hnus hudebního průmyslu (čti: jak se dělá kapela, publicita snadno a rychle, atd.) 90% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slušný životopisný film, ve kterém je však hodně cítit rukopis režisérky hudebních videoklipů, který bohužel občas zapomíná na příběh a zcela rezignuje na hlubší seznámení se s členkami kapely a rovnou nám servíruje řadu více či méně důležitých momentů v "životě" jedné vlivné kapely. PS: Přiznávám se, že doposud jsem o této dívčí kapele neslyšel, ale jméno Joan Jett už mi povědomé je. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začátky hry na kytaru Joan Jettové jsou komické. CITÁT - Koníček pádí !!?? Naučte mě raději Smoke of the water............ Joan Jett, Sherry Carrie, Sandy West, Lita Ford, Robin Robinson ve velkolepé životní éře jako zakladatelky skupiny The Runaways. CITÁT - Nezletilá zpěvačka, tomu říkám trefa............. Povedená scéna je ta, kdy Joan Jett močí na kytaru jednoho ze skupiny, které The Runaways dělají předkapelu. ............Ty vole, co děláš, močíš na kytaru !!! Je mi to u prdele........... Spojte sex, drogy a hudbu a vznikne co ? Rock 'n' Roll. Ve filmu mimo jiné zazní živě a celá píseň Cherry bomb. http://www.youtube.com/watch?v=pMDn6V7ZLhE Pak přijdou i první rozpory, hádky a životní nezkušenosti některých členů skupiny. CITÁT - Propaguj naši kapelu a ne svoji frndu !........... Nádherná autobiografie se spoustou hudby. Produkci tohoto příběhu měla Joan Jett osobně. Mimo písní The Runaways a Joan Jett The Blackhearts zazní třeba Rebel, rebel od Davida Bowieho, nebo Fever od Peggy Lee, nebo třeba Pretty vacant od Sex Pistols. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku Kristen Stewart zpívající její písně, myslela si, že jde o záměnu kazet a zpívá ve skutečnosti ona sama. (SydneyB)
  • Dvě písně ze soundtracku k filmu nazpívala sama Dakota Fanning ("Cherry Bomb", "California Paradise"). Další dvě nazpívala spolu s Kristen Stewart ("Queens of Noise", "Dead and Justice"). (NGP)
  • Rocková hymna „Cherry Bomb“ byla napsána pro Cherie Currie na jejím konkurzu. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama