Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 348)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Říkejte si o prvním dílu co chcete, ale je to moje srdcovka a hodně oblíbený film, který je prostě epický. Proto jsem se na toto pokračování tak nějak těšil i netěšil. Těšil z toho důvodu, že trailery vypadaly slibně a kvůli Evě Green, kterou mám čím díl tím více radši. Netěšil z toho, že původní film nepotřeboval pokračování (ale koho tohle v Hollywoodu zajímá, že?). Nicméně vyrazil jsem do kina, protože tam začala má láska k prvnímu dílu a tak mi přišlo příhodné, abych pokračování dal stejnou šanci. Nevyšlo to. Říkejte si o Snyderovi co chcete, ale on věděl, kam dát slow motion a jak to udělat, aby to vypadalo hodně cool. Tady to vypadalo, že se Noam Murro nechal inspirovat ve stylu "v jedničce bylo hodně slow-mo záběrů, tak ve dvojce jich musí být dvakrát tolik, to je logické, ne?" A přesně tady se ten film láme, snaží se marně navázat na příběh z jedničky, ale scénář a hlavně dialogy vysvětlující absenci např. Butlera a jiných z jedničky vyloženě šustí papírem. Film se snaží být více cool než jednička, ale té "cool linii" se ani nepřibližuje. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale nechce se mi. Spíše napíšu o nějakých těch kladech - film jakžtakž nenudí, akce je vcelku fajn a hlavně má Evu Green (to, že je nahá, je jen malý bonus :-)), která totálně přehrála každého chlapa ve filmu a na které ten film stojí a padá. Nebýt její role či lépe řečeno přítomnosti, šel bych ještě o stupeň dolů. Takhle mi nezbývá než konstatovat, že jsem si opravdu přál, aby ten film byl dobrý. A když tak o tom přemýšlím, tak se mi přání splnilo, protože průměr je "dobrý". Nicméně tohle není tak "dobrý" film, abych si ho pustil podruhé. 50 %. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Enyky benyky kliky hec, vyzvi Evu na tanec, ať ti říkaj třeba lev, bude z tebe crčet krev... aneb jak jedna oprávněně motivovaná a přímo démonicky působící žena, která i sex mění v další bojiště, totálně zastiňuje všechny testosteronem napumpované borce. "300: Rise of an Empire" je vysoce stylizovaná, výrazně brutální filmařina, která si s historickou věrností bez ostychu vytírá zadnici, ale kdo by si stěžoval?! Hlavně že soundtrack epicky duní, meče sviští, hustá krev stříká na všechny strany a prostě a jednoduše ty vizuální a zvukové orgie drží pohromadě, mají tempo a švih. Ano, je to primitivní, ale dívá se na to vážně dobře - zvýšené vyplavení hormonů garantováno. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Solídny prequel/sequel. Audiovizuálna žranica zlyhávajúca jedine v bode, ktorý bol v jedničke najväčším plusom - v hlavnej postave. Stapleton je neuveriteľne nudný ,necharizmatický a veľmi zle odmotivovaný. Keď sa prichytím, že pri akčnom filme fandím záporákovi (aj keď ho hrá Eva Green) asi nie je niečo v poriadku . Strašná škoda, pretože keby bolo na strane dobra komu fandiť mohlo to byť fantastické kino. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je to jako koukat na prehlidku abercrombie a fitch na imax platne, pricemz obcas nejakej z tech obnazenejch modylku zavaha a uklouzne a eva green mu za to ve zpomalenym zaberu usekne hlavu. jo, myslim, ze to hodne vypovida o tom, jak fungujou prehlidky muzskyho spodniho pradla. Jinak zívačka, na kterou se pár dnů po projekci vlastně vůbec nevzpomínám. 60% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tom filmu je nejdrsnější, že i když se v něm točí Athéňané, bojuje se v kurva megamonstrózních lodních bitvách a řeže se tam Sullivan Stapleton s brutálně sexy Evou Green, stejně si nakonci řeknete, This Is Sparta! Nebo Greece, to výjde na stejno. Třikrát hurá a už se moc moc těším na finále. Snad zůstane u režie Noam Murro, který Snyderův originální nářez dotáhl na nový level a ukázal, že se s tím dá dělat i mnohem víc. 4* ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Noam Murro měl původně usednout na režisérskou židli filmu Smrtonosná past: Opět v akci (2013). Když se však naskytla příležitost ujmout se režie tohoto snímku, práce na pátém dílu slavné akční série se vzdal. (oje)
  • Na pokračovaní sa začalo pracovať už v roku 2008 a ako prvý režisér mal byť komiksový tvorca Frank Miller. (Ownerko)
  • Kvůli akčním scénám musela Eva Green (Artemisia) projít intenzivním tréninkem bojových umění. Rovněž se musela naučit zacházet s mečem. Splnila si tím sen zahrát si akční hrdinku. Pro roli Artemisie byla jedinou volbou. (R´Hell)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama