Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 348)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik pekáčů buchet, až by z toho jeden dostal cukrovku.. Díky provázanosti se Snyderovou třístovkou, komiksovému vizuálu s Millerovým štemplem a statusu filmu, kterého by se měli vyvarovat historici (nejen ti, jenž trpí fobií při pohledu na krev), se nelze vyhnout srovnání. Že se za těch osm let vyrojilo kvantum Spartaků a modelů z okolí Olympu a že filmařskou formou nemůže využít momentu překvapení, za to Murro nemůže, ale že jej absence jakékoliv varlata drásající scény zařadila na pozici jednoho z mnoha autorů moderních pojednání o svištění mečů v rukou sošných majitelů sandálů, tam už je chyba na jeho straně. A když člověk ještě přihlédne ke skutečnosti, že Stapleton (přes veškerou snahu) na to spartské übermacho, chroustající jablko na kupě mrtvých Peršanů, zkrátka nemá, zůstane jen unifikovaná šeď námořních rubaček, motivačních proslovů zastánců svobody a psychopatických výlevů uctívačů tyranie.. Musím přiznat, že při větě: „Bojuješ tvrději, než šukáš!“ mi zaskočil popcorn. Pochopím, že by to řekl Elton John při souboji v blátě Georgeovi Michaelovi, ale takový slovník v bitvě u Salamíny..? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kde žádné maso nebylo dost mrtvé na to, aby se ještě nedalo nakrájet, se poměrně vydařil. U mne nastal problém v tom, že jsem ve škole chyběl, kdy se probíralo hrdinství Themistokla, takže navázat na slavnou prohru dějinami opěvovaného Leonidase nebylo vůbec jednoduché. Přesto mne řecko-perská jatka poměrně bavila, zvláště když si to oba soupeřící vojevůdci netradičně rozdali při poměrně zdařilém sado-maso sexu. Také si nemohu odpustit kacířskou myšlenku o tom, že všichni ti obchodníci, rolníci a básníci naštěstí před bojem navštěvovali posilovnu poměrně pravidelně, takže jejich porcování nepůsobilo ani na chvilku trapným dojmem. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal (mravenčení v noze se nepočítá, že ne?). Pokračování "tříkilovky" je tak prázdné, nudné a bez duše, že to nezamaskují ani krásné kozy Evičky Green, ani závěrečná mela, ani těch pět bazénů digitální krve. Díky tomu přehnanému počtu zpomalených záběrů horký kandidát na nejpomalejší blockbuster roku. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od Thermopyl jasný sešup dolů. Jednotlivé vojenské konflikty sice obsahují aspekty Themistokleovi bitevní strategie, ale ve výsledku se celkem opakují, a po první bitvě je vizuálně zajímavá maximálně bitva v mlze. Xerxes ztratil charisma a vypadá spíše směšně než děsivě. Dějově to taky není nic extra, ale co se dá dělat. Vyloženě špatné to není a dá se na to celkem koukat. Proto 3 hvězdičky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Epické sklamanie. Prvá Tristovka využívala šťavnatú nekompromisnosť akčných scén, Millerovský comicsovský podpis vo forme lahodných farebných kontrastov. To všetko sa dvojka snaží napodobiť a pomerne slušne sa jej to darí. Jednotka však mala ešte niečo navyše, a to je komplexnosť scenára, ktorý nebol deravý a prvoplánový ako Andersonove 'Pompeii', ale hlavne mala Butlera. Ten je v tomto formáte zdá sa nenahraditeľný, nehovoriac o homošskom náprotivku Xerxesa, takže ako epic fail hodnotím hlavne casting. Inak ale celkom fajn, akcia chutne krvavá, prehľadná a veľkolepá, tých pár bojových sekvencií (a dokonca ani šťavnatá Eva Green) však nedokázali prekryť mizerný celkový dojem. 60%. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Při natáčení se musel vyřešit problém s maketami bitevních lodí: zatímco řecké plavidlo se do studia vešlo celé, perská loď byla tak velká, že ji filmaři museli rozdělit na třetiny. (Linkyc)
  • Na pokračovaní sa začalo pracovať už v roku 2008 a ako prvý režisér mal byť komiksový tvorca Frank Miller. (Ownerko)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama