Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Herci jsou moc"známé xichty"a tuhle těžkou polohu moc nezvládají..Závěrečná pointa je naprosto debilní a zbytečná...Mučení je hezké ale krátké a nepochopitelné=Chcou mučit úchyla,který jim brutálně zavraždil dítě a ani je nenapadne pohrát si s jeho koulema?hmmm blbost...Určitě by tomu pomohl menší rozpočet a trošku undergroundový look aby ten pokus o reálnost vyzněl naplno..................Nadruhou stranu se to opírá o alespoň nějákou myšlenkovou struktůru a nějáký ten morální otazník při sledování napadne leckoho...Takže úplně hloupé to není -jen forma a zbytečný zvrat na závěr vyznívají trošku na prázdno. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Když se s lidma bavím o trestu smrti, většina by byla pro. Já říkám: "Byli byste schopni člověka, co ublížil vaší rodině, sami popravit?" Proč to přenechávat úřadům. Pokud je někdo sám ochoten trest smrti na druhém vykonat, potom věřím, že to se svým názorem myslí vážně. Film je přesně dle mého gusta, myslím tím řešení problému. Já jsem vždy říkal, že kdyby někdo tak neuvěřitelným způsobem ublížil někomu z mé rodiny, vzal bych si toho člověka do sklepa a tom ho strašně pomalu a strašně bolestně mučil. V tomto směru byl film vynikající. Co by to se mnou jakožto lidskou bytostí udělalo, to se asi nikdy nedovím, ale i tuto otázku by si měl člověk před exekucí položit. Každopádně dobře bylo ukázáno i posttrauma obou rodičů. Nebylo to žádné psychologické dílo a možná dobře tak. Vím, že psychologicky až do morku kosti to někteří chytráci probírat potřebují. Zde ale můžeme vidět to, jak by se asi v reálu pozůstalí opravdu chovali. Nemyslím tím únos vězně. Myslím hádky, osočování, zbavování se viny a obviňování. Na to důkladnou psychoanalýzu nepotřebuji. Film byl dobrý, i když ten závěr jsem moc nepochopil, proč tam byl zařazen. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Retard, ktorý týra a vraždí malé deti, by mal dostať trest smrti, nie 25 rokov s možnosťou podmienečného prepustenia už po desiatich. Asi to preblesne mysľou mladých manželov, ktorí uvedeným spôsobom prídu o syna. Psychopat, ktorý sa maľuje a zdobí ako ženská, tu odkazuje na jemu podobných psychošov, napr. toho z Mlčania jahniat. Únos takéto nebezpečného šialenca z väzenia, ako sa to stane v Tortured, si žiada odhodlanie, súhru a dobrý plán. Kanadsko-americký exploitation na tému zločin a trest však začína dojímavo, hrou na city. Pohľad na zmrzačené a mŕtve telíčko dieťaťa pohne citmi aj toho najväčšieho ignoranta. Navyše, ak sa naň dívame očami nešťastnej matky, ktorá si v tej istej chvíli spomína na pôrod syna, tak o silný emotívny zážitok je postarané. Fáza spomienok na dieťa a príprav na únos aj zlapanie vraha, na mňa zapôsobili lepšie než samotná tortúra, ktorú sprevádzali pochybnosti. Ale potom prišiel "sloník", stará sovietska finta mučenia, a príbeh dostal nový rozmer a spád. Plusom filmu boli tiež: jeho krátka minutáž, dobrý scenár (Marek Posival) a nečakaný obrat na konci. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zhruba uprostřed filmu jsem si říkal, že mě Tortured nemá moc čím překvapit, ale chyba. Konec mi vyrazil dech. Není to sice horor na maximum hvězdiček, protože děj je trochu děravý a herci příliš přehrávají. Někdy méně hraní znamená vice realističnosti, což u The Tortured platí dvojnásob. Tak či onak, jedná se rozhodně o milé hororové překvapení s výrazným hudebním doprovodem, zajímavým barevným odstínem a hlavně nečekaným zvratem na konci. 75% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak jako "Nemyslíš - zaplatíš" šlo proti nedodržování dopravních předpisů a nebezpečné jízdě, tak The Tortured je skoro hodinu a půl dlouhý spot "Nemyslíš - zaplatíš" namířený proti nechození k očnímu lékaři. A i herecké výkony tomu odpovídají, i když možná naopak měli zahrát zmatený blbce a povedlo se jim to. ()

Zajímavosti (3)

  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)

Reklama

Reklama