Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Tse, Zack Snyder .. Oh, there is no heaven, captain. Believe me, sir. I would know by now. ___ Hustá animace, výborná hudba a jeden příběh zatemnění lidské mysli, kterou zradí šlechetné úmysly. Doufám, že to do DC verze Zack Snyder nastříhá a proloží s dějem chytře jako v comicsu, takhle bez kontextu nemá parafrázní příběh z Watchmenů až takovou sílu. ___ Nastříháno až do Ultimate Cut verze. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný komiksový fanda, tohle jde mimo mě, takže vlastně nevím, jakou tohle má spojitost s Watchmen a v jaké podobě je to v nich ukotveno. Takže hodnotím čistě a jen tohle jako animovaný horrorový kraťas. Horrorový, to je to důležité slovo. Skvělé provedení. Řádně krvavé, temné, mrazivé a napínavé. Kvalitní atmosféra. ()

Reklama

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Tak to je hodně velká slabota. Oproti vyznění v komiksu nevyznívá ve filmu prakticky nic a i to málo je odporně překopáno. Filmové zpracování Příběhů mělo být ještě o stupeň či dva (tři?) temnější a různé výmysly navíc si tvůrci taky mohli odpustit. Závěr je dle mého z velké části dotvořen naprosto špatně, jelikož celá scéna po vylodění na mě v komiksové verzi působila naprosto v jiném smyslu, než jaký mi předložili filmaři. Když to všechno pominu, tak samostatné zpracování naznačeného doplňujícího příběhu Watchmenů asi ani jinak dopadnout nemohlo. Velké zklamání. Pro rejpaly: je to jednou pokus o věrné převedení "komiksu v komiksu" na filmové plátno, čili nebudu proto tvůrce šetřit za to, že animace se blíží originálu a myšlenka že byla zachována - vytratil se totiž duch. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Sympaticky nekompromisná záležitosť :)) Naozaj oceňujem, že si tvorcovia celého filmového adaptovania Watchmen dali tú námahu aj so zhmotnením tejto dejovej línie. Ale animák takto vytrhnutý z kontextu nemá svoju ozajstnú silu. V director's cute celého filmu sa bude určite znamenitejšie vynímať :)) ... (▼) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Watchmeny považuji za jeden z nejlepších filmů všech dob a to i (vlastně především) v ultimate verzi. Proto pro mě bylo povinností tuhle výplň filmu (psychický vývoj Rorschacha) vidět. Tak jako celý zbytek filmu je každý záběr dotažen do dokonalosti a příběh je celou dobu mrazivě brutální. V kontextu celého filmu je to ještě větší zážitek. 90% ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama