Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tradice českého animovaného filmu vychází z hravé poetiky, jakou k nám vnesl Trnka s Týrlovou na jedné a Karel Zeman na druhé straně. Hororové experimenty byly řídké a nasměrované spíš do baladické zádumčivé polohy. Příběhy Černé lodě na to jdou úplně jinak, jsou až extrémně expresivní, plné zloby, nenávisti, krve a temnoty. Jsou o lidském zoufalství muže, kterému vyvraždili všechny přátele a blízké a na cestě na pomstou ho provází jen mrtví společníci a vlastní myšlenky, které se v touze po pomstě vymkly zdravému rozumu. Beru to jako samostatný filmík, který si nespojuji s komiksem. I tak je navýsost zajímavý, i když také morbidní. Celkový dojem: 80 %. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Opravdový krátkometrážní animovaný horor. I když je příběh v druhé polovině snadno předvídatelný, zpracování a myšlenka přesto způsobuje úzkost, jelikož kapitánovo šílenství je tak pochopitelné a věrohodné. Animace potěší svým opravdu ponurým stylem a chraplavý hlas Gerarda Butlera bych bez jeho jména v titulcích nepoznal. A závěrečná píseň Pirate Jenny od Niny Simone je úžasná! ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

O tom jak vypadá peklo vypráví ztrápený námořník - o tom, jak neexistuje nebe a nic než moře v rozpravě objasňují žraločí čelisti a kusy těl námořníků. V poslední řadě pak o hloubce, čistotě prostoru a naději mluví sám příběh. Bizarní vyprávěný skrze umnou jak jinak než naturalisticky zvrásněnou animaci a hrubý, pod hladinu několik stop hluboko položený Buttlerův hlas. Krásná off-krmě...! ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Animácia pochmúrna a kvalitná, príbeh temný a zaujímavý. Príbeh o námorníkovi, ktorý ako jediný prežije útok Čiernej lode, ocitá sa sám na pustom ostrove a rozhodne sa vydať naspäť a varovať svoje domovské mesto. Po ceste však začne prepadať paranoji a príbeh sa začne uberať iným smerom až dospeje k netradičnému a nevyhnutnému koncu... Dĺžkovo je to síce celkom krátke, brutalitou, atmosférou a silou príbehu to však stačí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Butler svojim hlasom zvečnil ďalší príbeh, tentokrát určite najmenej rovnako krvavý ako jeho predošlé spojenie so Snyderom - '300'. Nadšenie z filmových Watchmenov mi stihlo v hlave dostatočne utíchnuť aby som tomuto filmu nedal vysoké hodnotenie len z dočasného ošialenia. A musím povedať, že práve tento kraťas sa stal ďalšou pozvánkou a dôvodom, prečo sa zamerať aj na comicsové, či animovanie prevedenie predlohy týchto hrdinov. 80%. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama