Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Terva 

všechny recenze uživatele

.....a pak jsem ji uviděl....černou loď a černé plachty té lodě mířící do pekel na pozadí žlutého nebe Indie. Krutě krvavý a černý komiks přenesený na filmové plátno, v kreslené podobě, nás, mimo jiné, upozorňuje na to, že syrové a ještě teplé maso se jíst nedá..... Na dvd jsou ještě dva dokumenty. Jeden o The Culpeper minute a druhý je o natáčení Watchmenů z názvem Under the Hood. Pak ještě dvd obsahuje první část komiksu Watchmen v kreslené podobě. Citát - O půlnoci všichni agenti a superhrdinové vylezou a došlápnou si na ty, co vědí víc než oni - BOB DYLAN. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tradice českého animovaného filmu vychází z hravé poetiky, jakou k nám vnesl Trnka s Týrlovou na jedné a Karel Zeman na druhé straně. Hororové experimenty byly řídké a nasměrované spíš do baladické zádumčivé polohy. Příběhy Černé lodě na to jdou úplně jinak, jsou až extrémně expresivní, plné zloby, nenávisti, krve a temnoty. Jsou o lidském zoufalství muže, kterému vyvraždili všechny přátele a blízké a na cestě na pomstou ho provází jen mrtví společníci a vlastní myšlenky, které se v touze po pomstě vymkly zdravému rozumu. Beru to jako samostatný filmík, který si nespojuji s komiksem. I tak je navýsost zajímavý, i když také morbidní. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Impozantní ve své dekadenci. Temný Butlerův over-voice, atmosferická hudba a vydařená kresba se slévají v jeden čermočerný, tíživý celek a daří se jim vytvářet bezútěšnou náladu, která zapůsobí mnohem víc než příběh samotný. Jsem zvědavý, jak (jestli vůbec) se to podaří zakompnovat do filmové podoby Watchmenů. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako součást Extended Cutu (= Director´s Cut + Black Freighter), a ač je příběh alegorií na to, co se děje ve filmu, přítomnost přímo ve filmu mi nepřišlo jako něco, bez čeho bych nemohl žít. Příběh je pochmurný, brutalitou se nešetří, a i přes předvídatelný konec je ten konec pro diváka (hlavně pro ty s rodinou) nepříjemný. Ale přednost dávám vidění jakožto samostatného kousku, než přímo ve filmu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tahle vedlejší linie komiksu mě nijak výrazně nenadchla. Ten příběh je sice výborný, ale jako komiks v komiksu mě to příliš nebavilo a naplno jsem ten příběh ocenil až v tomhle výtečném animovaném zpracování. Téměř čistokrevný horor s parádní zápletkou a atmosférou, která od začátku až do konce pořádně houstne a graduje, až vygraduje skutečně vynikajícím "hororovým" způsobem. A ten voiceover jako podkres je naprosto brilantní a od první chvíle náprosto vtáhne do příběhu. A pak vás zcela pohltí. Pokud to teda nezvládne už ta animace. 95%. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama