Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (133)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bohdalka, na kterou se dá dívat. Není to ale moc její zásluhou. Při minimalističtějším hraní je celkem fajn, ale při přehrávání je to děs. U ostatních herců je to ale spíš naopak. Docela zajímavé jsou vyprávěné příběhy, ale styl vyprávění je hodně diletantský. Nedělní večer je holt určen celé rodině a tak se serie snaží být tímto směrem použitelná. Jenže detektivka pro mladší, pro dospělé a i pro seniory se natočit nedá. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je známo, že Česká televize za posledních 20 let neumí točit jiné seriály, než pouze dva žánry - politické (tzn. antikomunistické) a pak celou řadu kriminálek. Toto je jen další z mnoha počinů té druhé skupiny. Z nudy jsem se rozhodl se na to mrknout. Když nemáte nic lepšího po ruce, v případě nouze nejvyšší se to dalo přežít. Nevím proč má většina uživatelů ČSFD problém sledovat cokoliv s Bohdalkou, mně osobně nevadí, znám daleko horší herečky. Zde Bohdalová hraje jakousi Marplovou v českém provedení, i když tou dotěrností a vynalézavostí mi její role připomíná spíš Resi Berghammerovou z Big Bena. Velkým mínusem tohoto seriálu bylo plno nezkušených herců po boku těch osvědčených. Za velké mínus a zvlášť u detektivky považuji, když je diváku hned na začátku ukázán zločin včetně vraha i jeho motivu. Sice opět trochu nadhodnotím, ale když už jsem i Tomsovi dal slabé 2 * a to byl totální sebestředný vůl a jeho případy absolutně nezajímavé, dávám stejné hodnocení i této zábavě pro nenáročné. 30% ()

Reklama

Sovak 

všechny recenze uživatele

Bohdalku znám nejlíp jako bavičku ze scén (scénka s Šípem a františkem z Assisi třeba, nebo trhovkyně to je ta s tím mužem z televarieté ) Moc sem nevěděl co od ní čekat v roli advokátky v důchodu !? To tu ještě nebolo. Že zvládá vážné role sem věděl ( viděny i některé jiné filmy s bohdalkou ). Dobrá detektivní série. Kam se hrabou americký seriály s jejich týmama a prostřihama. Nejlepší díl: Archiv Felixe Burgeta. Bohdalka v dvojroli? promiň?! koncert! za dvojroli dávám plnou nálož. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková česká Jessica Fletcherová v podání perfektní Jiřiny Bohdalové, jenže tenhle seriál je taková stará televizní škola, která s moderní filmařinou nemá co společného. Asi je to tím, že to je určené pro publikum v papučích 60+. Já jsem měl problémy některé díly vůbec dokoukat jak to bylo pomalé, líné, předvídatelné aby to pochopili všichni a ten laskavý humor mi jako něco vtipného nepřišlo. Je to asi tím, že jsem minimálně o 30 mladší než cílové publikum. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád čekám, že se seriál nějakým způsobem rozjede, ale nese ve stejném duchu jako první díl. Je sice príma, že se Jiřina Bohdalová jako babička snaží pomoci svému vnukovi, převléká se za nejrůznější postavy a řeší tak jednotlivé detektivní případy, ale když už to udělá dvakrát, třikrát, tak už to nepůsobí vtipně, ale zbytečně a trapně. Vždycky si k seriálu v klidu sednu a očekávám nesplnitelné. Jediné, čeho se ve své blaženosti dočkám, je že na mě působí jako silný uspávací prostředek. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Odborný poradce JUDr. Jiří Komorous, který byl vždy jedním z prvních, kdo měl možnost číst scénáře Jiřího Zelenky, prozradil, že ačkoliv ho režisér přesvědčoval o neokopírování skutečných kauz, v každé epizodě našel nějaký reálný případ. (Olík)
  • Ve třetí epizodě si Kalendová (Jiřina Bohdalová) obleče kostým tlusté sedlačky z jedné z divadelních her a vydává za docentku Rybkovou. V epizodě „Smrt poštovní doručovatelky“ se divák dozvídá, že postava tlusté sedlačky se také jmenuje Rybková. Kalendová potom postavu sedlačky Rybkové hraje místo své kolegyně. (dmk)
  • V čase 01:06:30 lze vidět, že SMS odeslaná od Oldřicha Vondrejse (Josef Dvořák), která Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) přišla na mobil, byla odeslána z telefonního čísla +420721873007. O chvíli později přijde Oldřichovi zpět od Květy odpověď, ale opět ze stejného čísla. V další scéně odesílá Aleš Truxa (Jan Hrušínský) SMS Oldřichovi. Ta mu přijde opět z totožného telefonního čísla. (David7)

Reklama

Reklama