Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (134)

maoc 

všechny recenze uživatele

Jako velmi nenáročná TV zábava ucházející. První díl šel. Druhý jsem neviděl. Třetí díl, pod jehož scénářem je podepsána nemožná Halina Pawlovská, je o řád horší než první. Herecké výkony snad všech postav kromě paní Bohdalové jsou nemožné, scénář je pitomý a překombinovaný, jednání postav nelogické, prkenné a melodramatické a humor je ze soudku "za každou cenu". Fraška. Toho blba, který prosadil bezmála stominutový formát, bych polil térem, vyválel v peří, pověsil na kandelábr a zapálil. Hodinová délka by šla ještě jakž takž udržet v koukatelné podobě, ale tohle, to je prostě, já nevím, takové slovo snad ani není. Napadají mne tři vzdáleně podobná: tragédie, onanie a armageddon. Čtvrtý díl, který jsem pozoroval už jen velmi letmo, byl snad ještě horší. Překombinovaná zápletka, kdy se z jelita vyšetřovatele stává během pár záběrů jakože bezmála eso, kterého si najme hoodně vysoko postavený lobbista, byla křečovitá jako úsměv finančního poradce, když jdete zrušit účet. Výsměch. Hodnocení pak musí jít zákonitě dolů. PS: Podrobnější koment, pod který se mohu podepsat, viz Radek99 ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ach ta stará vražda! Bohdalová. Česká televize se pustila do nelehkého úkolu, jak naložit s penězi ze všudypřítomné reklamy a od hloupých koncesionářů. Na Kavčích horách už se povalují naprosto všude a není tam k hnutí, tajná konta všech tunelářů přetékají a už to nikdo ani nesbírá. Stovky tisíc se sice podařilo utopit v nápadech jako přímé vstupy do vysílání odkudsi z dálnice, ve kterých postava s chabou představou o české gramatice konstatuje, že jezdí auta. To však nestačí. Proto nejaká osvícená hlava vymyslela neoriginální seriál plný hloupých dialogů ve stylu To je vražda, napsala a zpracování německé detektivky. Ač se někdy s omezenou nápaditostí autoři trochu pohecují a dokonce to vypadá zajímavě, vše spolehlivě utne strašné obsazení a slabé výkony nesympatických aktérů. I když hlavní hrdinka při předříkávání naučeného textu nefuní jako v tom pořadu o vaření, má zas v seriálu dvojroli a točí se kolem ní, skoro bych řekl, výběr mnou neoblíbených herců. Cucáky co neznám, nepočítám. Když se pak přidá nedůsledná režie, je vymalováno. Naštěstí to, zdá se, zařízli, tak se z toho úplný odpad nestihl vyvinout. ()

Reklama

Spike86 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že se jedná o seriál v pravém slova smyslu vzhledem k počtu dílů a k delší stopáži každého z nich. Spíš se jedná o takový televizní cyklus celovečerních detektivek s nadsázkou. Je pravda, že scénář by mohl být trochu lepší, ale každý díl napsal někdo jiný, takže kvalita zřejmě může být proměnlivá. Zatím to působí tak, že zápletky jsou takové obyčejnější a stálo by za to si s nimi více vyhrát. Na druhou stranu herecké výkony jsou dobré hlavně od paní Bohdalové a ve druhém dílu od Viktora Preisse, ten zahrál opravdu moc dobře. Znatelně slabší výkony podává postava vnuka (Václav Jílek), k němu bych tedy výhrady měl. K režii, hudebnímu doprovodu, kameře výhrady nemám, na televizní tvorbu lepší standard. První díl - 60%, druhý díl (působí reálněji než první díl, odpadly nesmyslnosti z prvního dílu jako hloupost některých postav, příliš převleků Bohdalové, příběhové nedostatky, spousta nesmyslných výjezdů kriminálky atd.) - 75%. Třetí díl z pera Haliny Pawlowské pokulhává právě na scénáři od ní. Ale dá se - 55%. Čtvrtý díl nebyl špatný, i když způsob vyšetřování, kdy se policista neustále vrací do domu a okatě se dotazuje na to, co mu právě informátorka-uklízečka vyklopila je dosti uhozený - 65%. Poslední - patý - díl neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne - 60%. Celkově když to shrnu, tak jediný opravdu dobrý díl byl díl druhý, kdy se sešel dobrý scénář s dobrým hereckým výkonem pana Preisse. Jinak to bylo kolísavé a takové nemastné, neslané. Suma sumárum 63% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Seriál postavený na tom, že jeden mladý policajt je tak neschopný, že případy za něj řeší jeho babička, penzionovaná právnička. Už tento nápad mi připadá přinejmenším přitažený za vlasy. 1. díl - slabota, dávám **. Sice slušný herecký výkon starších herců v čele s Jiřím Schmitzerem a Josefem Dvořákem, nicméně chabý scénář a hloupá zápletka, naprosto stupidní policejní packal a vševědka všudybylka, otravná Jiřina. Vražda natočená na mobil, wtf. 2. díl - nečekaně dobrý ****. Vynikající Preiss, překvapivě slušní mladí herci. Příběh už poněkud vypilovanější a mladý neschopný otrava s vyskytoval tak málo, že to bylo znát. Jakoby režíroval druhý díl někdo jiný. 3. díl - ***. Průměrná detektivka, která měla sice slušnou zápletku, ale já nemám rád dvojníky (dvojčata) a děj byl poněkud překombinovaný. 4. díl - **. Těším se na poslední díl, protože mě to fakt už nebaví. Průměrná detektivka, kde jedna s odpuštěním bába je schopnější než celá kriminálka. Ale tomu jak se dostává k informacím už nevěřím. Na jiném programu zrovna vysílali Svatbu upírů a já, ach, já jsem trpěl u nudné detektivní série. 5. díl - ***. Trochu překombinovaný děj, ale dobrá Bohdalka a méně otravný její seriálový vnuk dokončili sérii celkem slušně. Osud toho kluka s holkami u mě vyvolal dokonce úsměv. Celkově ***, trošku nadstandart dnešní seriálové tvorby, ale byl jsem rád, že tato série měla jen pět dílů. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

1.díl : žádnej zázrak, ale koukat se na to dalo*** 2.díl: Viktor Preiss trošku zvedl úroveň, ale stejně mě ty zápletky připadají trošku přitažený za vlasy:)*** 3.díl:No, pořád je to tak na slabší ***, žádná sláva ! 4.díl: přestává mě to bavit , dost ubohý zápletky** 5.díl: pro mě nejlepší díl****, trošku zvedl celkový dojem z celé série ! ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V čase 1:27:20 je slyšet, že datum 17. července, které ve větě říká plukovník Zdeněk Drtina (František Němec), bylo dodabováno později, jelikož plukovníkův hlas zní v tu chvíli jinak než při ostatních slovech ve větě. (David7)
  • „To je jako v tom filmu Ucho (1970), všechno, co se tam řeklo, se hned vědělo jinde,“ říká Kalendová (Jiřina Bohdalová). Jiřina Bohdalová hrála v tomto filmu jednu z hlavních rolí. (sator)
  • Vnuk (Václav Jílek) si pořídil vůz Citroën ID 19 z roku 1956. Model byl zjednodušenou levnější verzí revolučního typu DS 19, jeho objem motoru byl 1985 cm³ a rychlost 140 km/h. (sator)

Reklama

Reklama