Reklama

Reklama

Radovánky v Mexiku byly fajn, ale bujarý dívčí prázdninový víkend skončil a nadešel čas vrátit se domů. Proto také nyní Jules (Cameron Goodmanová) a Mel (Peyton Listová) stojí promáčené deštěm na téměř liduprázdném, do tmy se halícím letišti. A to někomu, kdy by se rád ke své rodině dostal živý a zdravý, navíc když je ten někdo dvojice velmi pohledných slečen, rozhodně nepřijde jako nejbezpečnější místo k přenocování. A jelikož nikde nejsou ani taxíky, rozhodnou se dívky ještě s několika dalšími spolucestujícími přijmout lákavou nabídku na první pohled sympatického a neškodného řidiče transportního minibusu, který je ochoten všechny opozdilce odvézt blíže k městu. To, že někdo vypadá neškodný, ale neznamená, že je takový i ve skutečnosti. A stejně tak není nikde psáno, že noc, která začala obyčejně, musí nutně i obyčejně skončit. Tenhle spoj totiž míří přímo do pekla v děsivém americkém autorském thrilleru Edwarda Andersona z roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokavaď se děj odehrává v autobuse, je Shuttle velmi sympatickým nízkorozpočťákem, ale jakmile se ke konci přesune do jiných lokací, tak svůj element zábavnosti pozbývá. Opravdu, poslední půlhodina je už vyloženě otravná. Ona je taky stopáž 102 minut na v ideálním případě zábavné béčko tak trochu přestřelená... Jinak mě ten film celkem příjemně překvapil, čekal jsem daleko větší amatérštinu (samozřejmě, chyby se najdou, ale kde ne) - jako za pár šupů natočený debut je to velice slušné. Každopádně zamrzí pár takových těch klasických okamžiků, kdy by hrdinkám stačil jeden řez (dostupným) nožem do hrdla únosce a "hurá, jsme volné", ale to by mohl být tak po 20 (a pak 30, 40, 50 ... ) minutách konec. Ve výsledku je však Shuttle stále o kus lepší, než většina velkorozpočtových hororových usa-remaků poslední doby. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mikrobus v kyvadlovej doprave z letiska do centra mesta je plný unesených pasažierov, a len jeden únosca s výzorom malomeštiaka sedí za volantom. Príležitostí zmocniť sa mikrobusu a utiecť bolo vo filme xyz, ale predsa to žiadna z unesených postáv nedokázala. Bolo nad slnko jasnejšie, že im hrozí smrteľné nebezpečenstvo, no pritom sa správali akoby boli na výlete. Shuttle je plný nelogickostí, scény sa v ňom stereotypne opakujú. Film sa odohráva vo veľkomeste, ktoré však pôsobí ako mesto duchov. Kde sú ľudia? Kde je polícia? Prečo sú všetky cesty neosvetlené, prázdne a plné výmoľov? Prečo už dávno nezrušili nočný predaj, keď sa predavačka nudí sama v supermarkete? Celé je to naivné, a žiaľ aj vizuálne sivé, čiernobiele. Shutlte má dva-tri dobré dejové zvraty, ale kontroverzný záver. Nejde však o nejaký otvorený koniec v postmodernom duchu, ktorý by dráždil diváka k zamysleniu, ale o neschopnosť uspokojivo zakončiť to trápenie. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nečekaně solidní thriller, kterému je nutno vytknout banální a pravidelné chyby, opakující se každým podobným filmem. První půlku si film drží solidní atmosféru, nejde ani tak o napětí, které jsem mimochodem nepocítil za celou délku snímku, ale spíše o zajímavou situaci, kterou nám ukazuje. Bohužel, film se dostává z lehkého nadprůměru, do těžkého průměru ve chvíly, kdy se děj zaměří výhradně na ženské "pasažéry". Pak se stává zdlouhavým, nezáživným a nijakým. Z útlumu ho dostane až poslední pětiminutovka s pointou. Celý film je propleten nelogičností, jako například rozbití okénka a řvaní o pomoc v místech, kde není vůbec nikdo, kdo by mohl pomoct. Místama trapně působí schopnost hlavního padoucha všechny zranění hravě překonat. Měl jsem pocit, že kdyby mu přeřezali všechny šlachy v těle, stejně bude schopný řídit autobus a u toho ještě telefonovat těhotné manželce. To nejlepší si ovšem nechá na konec a s téměř prostřeleným mozkem a rozřezaným stehnem, dokáže dělat psí kousky. Každopádně zajímavé téma, které bohužel těžce nepasuje do amerického prostředí. Na tohle jsou většinou "verbovány" holky z východního bloku. 60% 25.01. 2010 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Další film, který by možná rád šokoval. Ale nepodařilo se mu to - i díky táhnoucímu se ději a neuvažujícím postavám (vrcholem pro mě bylo, když holka před kamerou v obchoďáku říká vzkaz ve znakové řeči a pak dá prodavačce papír s nápisem "podívejte se na záznam z kamery")..Zajívamý konec a pěkné holky to výš jak na 4/10 nevytáhnou.. ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu, proč je v tom filmu tak nechutně snížený kontrast, je to takové celé šedivé, prostě absence barev. Thriller je to však celkem povedený, jen si myslím, že bych z toho busu utekl levou zadní. Ta posádka měla mnoho příležitostí toho parchnta sejmout, jednomu sundaj ko uplně s přehledem a druhej je zřejmě nezničitelnej, jinak si nedovedu vysvětlit, jak přežil průstřel palice asi z půl metru. No jo no, je to hold béčko se vším co béčka mají. Hodnotím za 3* , koukatelné to vcelku bylo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Bostonu. (Terva)
  • Při výměně kola nejsou utaženy šrouby. Auto ale přesto odjede. (Duoscop)
  • Snímek měl premiéru 8. března 2008 na hudebním a filmovém festivalu v Austinu v Texasu. V omezeném vydání na dalších festivalech až v roce 2009. (Terva)

Reklama

Reklama