Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (955)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vkusně zabalený rasismus. Hodnými postavami jsou zde bílí a slušně hovořící křesťané, zlými pak černí a neotesaní afro-američani z chudinské čtvrti. A někde uprostřed stojí Big Mike, který je ve stylu jižanského hesla "Ztraceného vykoupí pouze Ježíš" zachráněn blonďatou milionářkou, která v krizi středního věku sbírá místo sporťáků černochy. To všechno se navíc točí okolo té nejdebilnější hry v historii sportu, jejímž jediným přínosem pro svět jsou filmové ukázky na Super Bowlu a atraktivní roztleskávačky. Právě díky těm hezkejm holkám v pozadí si to alespoň jednu hvězdu zaslouží. P.S. Zlátý Glóbus za prkenný výkon Bullock bych ještě rozdýchal, ale Oscara?! Jste spadli z jahodníku nebo co? ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Fíha, a to jsem myslel, že patřím mezi uživateli CSFD k těm, co se poslední dobou nechávají příliš snadno dojmout a jsou příliš hodní k americkému klišé. Narozdíl od hromadě jiných, kteří jsou na takovéhle věci alergičtí... No a pak přijde tenhle film, kde je to jedna obrovitánská hromada klišé a amerického vlastenectví, a 82 %. Copak o to, hlavnímu hrdinovi jsem fandil a žádná postava mě nijak zvlášť nerozčilovala, ale že v tomhle filmu není snad NIC originálního? Že v něm všechno zlé zůstává v náznacích (snad nejnegativnější věc je, když mají kámošky Sandry Bullock starost o zdraví její dcery, když s nimi bydlí tak velký afroameričan)? Že mladší synátor byl vytáhnut z nějaké mizerné rodinné komedie? Že drsňáctví a frajerství Sandry Bullock bylo tak vyhrocený, že se to blížilo parodii? To mě občas trochu štvalo. Celkově by tenhle film bylo tak hrozně snadné sestřelit... Pro zlé cynické kritiky, samozřejmě. Já jsem hodný a proto říkám, že je ten film fajn, jen mě překvapuje, že nebyl mnohem víc "fajn". (6/10) ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Polozte si kazdy jednu otazku. Byt na mieste Leigh Anne Tuohy, urobili by ste to iste? Prichylili by ste neznameho mrznuteho velkeho cierneho chlapca vo svojom dome? Leigh Anne ano a za to si jej pribeh a Michaelov pribeh zasluzi 5 hviezd. A nielen za to. Za vyborny Sandrin herecky vykon, za styl, akym bol film ponaty, aj ked sa vam na jeho konci bude lepit vsetko, co vas len napadne, budete vediet, ze to za to stalo a zaverecne fotografie a kratka pasaz z draftu vas v tom len utvrdia, ze ste boli svedkami vynimocneho pribehu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Líbivá křesťansko-oscarová citová vydíračka o tom, že pomáhat druhým je přece hrozně snadné. Dá se nato koukat, pokud to nemíníte brát vážně. Doufám, že vznikne pornoverze, protože jak je v samotném filmu naznačeno, spojení velkej černoch + bílá MILFka + její teen dcerka, to má rozhodně potenciál. Sandře Oscara přeju, ale zas až tak to tu nerozčísla. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre Američana srdcetrhajúci scenár je dostatočný materiál pre producentov, aby na post režiséra a tvoriaceho tímu si mohli dovoliť pustiť neuveriteľne neschopných, beznápaditých ľudí... Totiž v prípade Blind Side neklape žiadna filmová funkcia okrem overenej schéme príbehu - o NIKOM, kto sa stal NIEKYM. Chyba nespočíva v tom, že by bol ten film vyložene zlý, ale v tom, že mohol byť niekoľkonásobne lepší. Neexistuje v ňom totiž rastúce napätie, racionálny vývoj vzťahov medzi postavami a ich reálne chovanie sa navzájom. Všetko je to odvedené len spôsobom - natočme to takto, lebo je to tu napísané. Zo začiatku príjemný film, ktorý ma po hodine začal neuveriteľne štvať. A nomináciu na najlepší film od akadémie už nechcem ani chápať... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)
  • V skutočnom živote navštevoval Michael Oher (Quinton Aaron) kresťanskú strednú školu Briarcrest. Po prečítaní scenára sa správcovia Briarcrestu rozhodli nepovoliť používanie názvu školy. Obzvlášť ich znepokojovali scény, v ktorých učitelia Briarcrest vyjadrili pochybnosti o Oherovej schopnosti učiť sa. Filmári napriek tomu ale použili školskú farbu Briarcrestu (zelenú). (Arsenal83)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama