Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z dnešního zkoušení omlouvám černochy, Američany, černošské Američany a členy akademie. Vy ostatní ale koukejte rozumně uznat, že tohle je pěkně vyhrkaná limonáda. Příběh sice založený na nějaké té pravdě (ty nejméně pravděpodobné věci se přece jen stávají nejčastěji), ale převyprávěný tak suše, že sušené ovoce by se mohlo stydět. Všichni tady americkým srágorám vytýkáme patos, klišé nebo citové vyděračství, ale když film nic z toho nemá, jakpak by asi mohl oslovit moji duši? Buldoková po dlouhé době zase jednou hraje a hned má plešouna, no to mě podrž.... Ale okay, její výkon byl rozhodně to nejzajímavější, co mi film nabídnul. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

je docela směšné pozorovat v obří neotesané gorile výraz ukňouraného chudáčka. Zároveň má však schopnosti (nikoli charisma) tlustého čínského mistra z Ip mana 2. To ani nepočítám, jak mě neskutečně - téměř k smrti - unudila analýza Sandry hned na úvod. Jak už řekl arachneuss. Americkej fotbal je fakt ta nejdebilnější hra. V tuposti tenhle film předčí jen Vzepřít se obrům. p.s. scéna s knihovnou byla jen proto, aby Mike mohl říct, že mu maminka nikdy nečetla. druhou hvězdu dávám za toho chlapečka s prořízlou pusou ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh u ktorého sa nemôžem ubrániť skeptičnosti, lebo neverím, že všetko prebiehalo tak relatívne hladko. Veľmi sa mi páčili vzťahy v rodine a Sandra si rolu evidentne užívala. Otázkou je, či jej výkon na Oscara bol. Ale vzhľadom k jej dávnejších polohám, je táto úloha predsa len zaujímavým posunom. Je pravda, že tento film je klasické Holywoodske "klišé". Mladý nikto stretne niekoho, ktorý ho dostane na výslnie. Ale aj cez tento otrepaný dej, je tu niečo čo Vás zaujme. Je to prirodzenosť a zžiť s rolou Quinton Aaronom a Sandrou Bullock. Preto ho odporúčam všetkým milovníkom lepších zajtrajškov. Celkovo možno povedať, že The Blind Side je vynikajúci film. Herecké výkony sú viac než len pravdivé. Nevnucujú sa nám. Púšťajú si nás stále bližšie a bližšie. Dialógi nás neotravujú práve naopak počuť z nich život a záujem o ktorý predsa tak veľmi stojíme. Príbeh človeka pohltí viac, než si dokáže predstaviť. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak akademici za toto skončia v pekle a môžu tam hrať s mojou prvou sigálnou človeče. K.O. kvalitnej drámy ako takej (jediný sebeviac nádejný konflikt nedostane viac ako 10 minút kotúča a už sa končí happy slzou) ako aj príbehu samotného, ktorý by si nejaký ten bod zaslúžil. Nemôžem fandiť prežratej prvoplánovej dojnej krave, ktorá kol seba minuje plytkú symboliku pre dorast a vyžadujúcej si diváka Michaela (pasívneho bula), ktorého bude za ručičku ťahať alejou morálnych kresťanských kvalít. Od jednej pravde k druhej. Ano, Sandrina najlepšia rola v doterajšej filmovej kariére (veľmi tesne za Miss Congeniality). Vypelichané až beda, bez jediného náznaku kvality (čoby len technickej). 10% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Líbivá křesťansko-oscarová citová vydíračka o tom, že pomáhat druhým je přece hrozně snadné. Dá se nato koukat, pokud to nemíníte brát vážně. Doufám, že vznikne pornoverze, protože jak je v samotném filmu naznačeno, spojení velkej černoch + bílá MILFka + její teen dcerka, to má rozhodně potenciál. Sandře Oscara přeju, ale zas až tak to tu nerozčísla. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Shodou okolností se křestní jméno dcery hlavní hrdinky Collins shoduje s přijmením její představitelky Lily Collins. (=woody=)
  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama