Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nič moc. patetizmus a politika hodinu a trištvrte na plátne, navyše podaná najošúchanejším spôsobom, neviem, aký "vyšší" cieľ a ambíciu sleduje tento film a USA, ale na mňa s týmto nechoďte, lezie mi to na nervy a nič mi to nehovorí - ani po stránke obsahu, ani po stránke umeleckej formy, ani po stránke nejakého nóva, prínosu na akejkoľvek fronte... balast. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Síla a kouzlo filmu stojí na příběhu, který ukazuje, že za americkým bojem s terorismem a podobnými akty může stát i něco jiného, než ověřené zprávy o jaderných zbraních. Nejzajímavější je představa, že pokud na 100 % nevím, že jaderné zbraně nevyvíjí, pak je vyvíjí. Presumce viny jak vyšitá. Takže film mě dost zaujal, ale je to trochu dokument. A málem bych zapomněl vyzdvihnout výkony ústřední dvojice, hlavně pak Seana. # příběh 7 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Tajná agentka CIA plná ideálov, zanietenia, morálky, presvedčenia a samozrejme nesmie chýbať obrovská dávka nacionalizmu a myšlienky "pomáhať a chrániť vo svetovom merítku" (zanedlho tu bude vesmírna CIA) dostane od vlastnej krajiny, ktorú doposiaľ vervou chránila cez hubu a to hneď poriadnu sadu. Stáva sa z nej štvaná zver, ale ona nie, veď bola na výcvikovom tábore a nik ju tam nezlomil, takže slečna je nebezpečná, naivná... (všetko vo vyššom záujme). Tak, zhrniem tajná agentka, čo ani za boha nepovie ako sa volá aaa jej otrávny manžel, ktorý by povedal aj číslo topánok deti. Oko diváka odhalí konšpiračnú teóriu blízkeho východu (aj tak to každý už dávno vedel, avšak chápem, že US. oči to potrebujú dostať na tanier a jebnuť pod nos, vládne Obama, takže no problem) no a následne sleduje 104 min. domáceho psychického násilia zo strany Naomi, ktorá sa teda nakoniec rozhodne už v záujme rodiny, že teda niečo povie... opäť však prezradí hovno a tým to končí. No proste úžasneé 4/10 ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nadprůměrný politický thriller odkrývající pozadí machinací nejvýše postavených činovníků bílého domu v souvislosti s přípravou na invazi americké armády do Iráku a to vše očima tajné agentky CIA a jejího manžela. Snímek je názornou ukázkou nerovného boje jednotlivce proti systému a vyšším zájmům tehdejších politických špiček USA , které stály za přípravou celé okupace. Tradičně výborný herecký výkon , který předvádějí obě herecká esa , jak nestárnoucí Sean Penn , tak i stále šarmantní Naomi Watts jsou jednoznačně přidanou hodnotou celého snímku , který z režisérské stoličky velmi dobře ukočíroval Doug Liman. Film: 78% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se velice těšila z několika důvodů. Téma je rozhodně zajímavé, navíc se jedná o příběh natočený podle skutečných událostí, dalším důvodem samozřejmě byla další spolupráce herecké dvojky Penn - Watts. Jejich výkony jsou jako vždy skvělé, chemie mezi nimi stále funguje. Film mě však zklamal. Klasické politické konverzační drama, které nijak nevybočuje z řady. Pokud se blíže nezajímáte o toto téma, pravděpodobně vás nezaujme ani film, navíc není úplně lehké se hned od začátku ve všem orientovat a člověk se může lehce ztratit. V první půlce se nejdříve pomalu poodhaluje celé pozadí, které rozhodně není špatné, ale podle mého názoru se z tohoto příběhu dalo udělat daleko více, chtělo to hlavně mnohem zajímavější zpracování, aby to zaujalo i diváky, kteří se až tak v politice neorientují. Druhá půlka je už daleko lepší než ta první. Máme tak tady další politické drama se skvělými herci, na které si už ale za měsíc ani nevzpomeneme. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Valerie Plame, která své zážitky líčí i ve stejnojmenné knize z roku 2007. (Coldrex)
  • Ve filmu lze na krátkou chvíli v čase 0:15:19 spatřit červený vůz Škoda 120, a to ve scéně, kdy přijíždí hlavní představitel do Afriky cestou do holetu. (Max_FX)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama