Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Brian Clough über kurva alles." Cesta jednoho namyšleného EGA k poznání reality je plná kvalifikovaných keců o fotbalu, ale hry samotné si divák příliš neužije. Když už kamera totiž výjimečně nakoukne na pažit, tak se takřka výhradně věnuje kopání do protihráčů a s nadhledem kašle na rozvlnění sítě. Jako celoživotní nakaženec nevyléčitelnou formou fotbalové horečky, který dokáže mnoho hodin bez přestávky rozebírat výhody i bolavá místa jednotlivých herních systémů, jsem byl se snímkem velice spokojen. Fandy, kteří při rozborech elektronickou tužkou prchají na WC nabírat síly na druhý poločas, tento snímek asi zcela neuspokojí. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Mám rád športové filmy..a Damned United ma prekvapil že sa vlastne nevenoval ako tak zápasu, ale skôr ostrej rivalite manažérov...skvelý Martin Sheen patrí už k hereckej elite na Ostrovoch...a tento film je dôkazom toho, že športový film nemusí byť hneď o zápasoch..ale o emóciách, ľudoch...vynikajúca dráma ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Jasných pět hvězd, protože anglický fotbal miluju. Hooper natočil snímek o legendárním anglickém trenérovi a jeho asistentovi kteří dotáhli průměrne týmy až na vrchol nejel v Premier League. Brian Clough musel být neuvěřitelný trenér a jeho asistent musel mít neuvěřitelný čich na nákupy a posilování týmu. Pro fandy fotbalu povinnost. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Průměrná fotbalová biografie, kterou z šedi nevytáhne ani tradičně skvělý Martin Sheen. Jeho televizní Duel s Nixonem má ale tisíckrát větší grády než ta směšná přestřelka, kterou absolvuje zde. V závěru jsem se cítil podobně jako při sledování letošních Pirátů na vlnách; tedy modlil jsem se, aby ten patos už proboha utnuli. Zvláštní, že oboje nese zásadní britskou stopu - ještě si snad začnu myslet něco ošklivého o současném UK filmu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný fotbalový film, jehož jedinou slabůstkou je to, že se příliš drží skutečných událostí, které jej inspirovaly, čímž možná trochu ztrácí na samotné stavbě dramatu, což je zřejmé zejména v samotném závěru, kterému chybí očekávaná gradace a razance. Jde-li o příběh, měla by pravda někdy poodstoupit stranou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Rekordem, kterého si údajně Clough velmi cenil, byla šňůra neporazitelnosti ve 42 po sobě jdoucích ligových zápasech při jeho působení v Nottinghamu Forest v letech 1976 a 77. Tento rekord překonal až londýnský Arsenal a stalo se tak v dubnu 2004 - měsíc nato Brian Clough zemřel. (curfew77)
  • Manželku B. Clougha velice rozčílila už kniha, která je předlohou filmu. Její manžel byl sice velmi kontroverzní "tlučhuba", ale na rozdíl od filmové postavy prakticky nepoužíval sprostá slova. Pro jeho nepravdivost se od filmu se stejně jako od knižní předlohy distancovala celá rodina Briana Clougha. (Looka)
  • Brian Clough byl velmi kontroverzní postavou anglické kopané. Při svém působení v Derby County například údajně na hodinu nechal propustit sekretáře klubu, správce stadionu a šéfa skautů, protože je nachytal, jak se něčemu srdečně smějí po zápase, který Derby prohrálo. (curfew77)

Reklama

Reklama