Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč se přitom všem obdivuhodném nadšení, tvůrci nepokusili také o scénář. Aspoň o malý náznak; i to by bývalo bohatě stačilo. Bohužel takhle těch třiatřicet minut přestane bavit rychleji než by se slušelo. Navíc je zde obvyklý neduh většiny nadšeneckých filmů. Nepřirozené dialogy. Vždy je to věta, vteřina ticha, věta, vteřina ticha a tak stále dokola. Následkem toho dialogy působí zbytečně strojeně a příliš ochotnicky. Přitom dialogy samotné nejsou úplně zlé a ani neherci nejsou celkově vzato vůbec špatní (až na Chodcův "Frodův kukuč"). Jako demo nahrávka možností "co by parta kolem Rity mohla zvládnout" je to výborné, jako hotové dílo je to však nedostačující. Nikoli však špatné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovská fajnšmekrovka. Pre tých, ktorí sa nevedia dočkať toho, kým nám Peter Jackson a Guillermo del Toro prinesú Stredozem znova na plátna našich kín, sa amatérsky tím odborníckych fanatikov rozhodol spáchať takýto profesionálne pôsobiaci, vynaliezavý, milý malý kraťas. Tentokrát však nejde o ďalší z rady internetom letiacich úchylných a zvrátených amatérskych frašiek. Strih, kamera, výprava, masky(!), kostýmy a dokonca aj choreografie súbojov sú bezchybné. Príbeh a zápletka nemajú vlastne žiadny vlastný zdroj, inšpirácia je stopercentná, ale keby mi niekto povedal, že pozerá vystrihnutú časť z niektorého z filmov trilógie, tak by nebol ďaleko od pravdy. Kvalitou atmosféry by ich totiž laik a neznalec tejto mánie mohol kľudne hodiť do jedného vreca. A najkrajšie na tom je, že celá táto paráda údajne neprekročila rozpočet štyritisíc libier. 85%. ()

Reklama

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Já mám Pána Prstenů a Hobita opravdu moc rád. Proto je dobře, když se fanoušci snaží o něco takového. Povedlo se jim to opravdu náramně, na to že to je amatérsky udělané, tak jsou ta grafika a vizuální efekty prostě úchvatné. Ale mi se tu bavíme o konečné podobě, nehledě na to v jakých podmínkách se to natáčelo a, s jakýmy financemi se to natáčelo a jestli to dělali profíci. Na amatéry úžasné, na běžný film velmi slabé. Kdyby toto někdo viděl v televizy a nevěděl by že to je fan-film, tak si řekne že to je blbost. Jinak to bylo docela pěkné. Ale Aragorna mohl hrát někdo jiný. 45% Po druhém shlédnutí musím uznat mnohem větší snahu a píli, protože něco takového se mezi amatérskými filmy málokdy najde ( výprava, efekty, hudba, lokace ). Měním na čtyři, ale za velmi nesympatickým ztvárněním Aragorna a nijak půvabnou herečkou Arven si pořád stojím. 60% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tak strašne nízky rozpočet veľmi pôsobivý film.Len škoda že je taký krátky.Amatérsky film za 3000 libier a ešte s takou témou,naozaj úžas.Kvalita vo všetkých smeroch.Snáď jediným nedostatkom je opakovanie štýlu režiséra Jacksona.Film sa nakrúcal v Anglicku v Epping Forest blízko Essexu.Neviem ale ako by to fungovalo,keby divák nevidel Pána prsteňov,ale hneď tento film.Asi by to už nebolo ono.Kto videl Pána prsteňov,mal by si určite pozrieť tento film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)

Reklama

Reklama