Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Já mám Pána Prstenů a Hobita opravdu moc rád. Proto je dobře, když se fanoušci snaží o něco takového. Povedlo se jim to opravdu náramně, na to že to je amatérsky udělané, tak jsou ta grafika a vizuální efekty prostě úchvatné. Ale mi se tu bavíme o konečné podobě, nehledě na to v jakých podmínkách se to natáčelo a, s jakýmy financemi se to natáčelo a jestli to dělali profíci. Na amatéry úžasné, na běžný film velmi slabé. Kdyby toto někdo viděl v televizy a nevěděl by že to je fan-film, tak si řekne že to je blbost. Jinak to bylo docela pěkné. Ale Aragorna mohl hrát někdo jiný. 45% Po druhém shlédnutí musím uznat mnohem větší snahu a píli, protože něco takového se mezi amatérskými filmy málokdy najde ( výprava, efekty, hudba, lokace ). Měním na čtyři, ale za velmi nesympatickým ztvárněním Aragorna a nijak půvabnou herečkou Arven si pořád stojím. 60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že fajn, ale nie zas toľko fajn. Po stránke hereckej oukej (i keď ten Aragorn, no..), kostýmy oukej, soundtrack tiež oukej, ale scenár.. nebol dva krát vyšperkovaný. Dialógy síce v žiadnom prípade niesu suché a otravné, ale ich prednes, nevhodné a nesystematické rozloženie do kadejakých prazvláštnych scén ma fakt na kolená nepoložil. Celkovo sa jedná o dobrý amatérsky počin, ale keď už sa do toho autory raz pustili, nebolo by odveci zapracovať na každej stránke filmu, nielen na bojových scénach a efektoch (ktoré boli mimochodom na amatérčinu naozaj slušné). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krátký příběh z prostředí Středozemě není nijak dějově strhující, nemá ani originální zápletku. Přesto má šanci potěšit zejména ty, kdo Tolkienovu světu propadli. Jisté zklamání můžou způsobit postavy, které přirozeně hrají jiní herci - zvyk je železná košile a znalý divák stále bojuje s tím, že vidí neznámé představitele. Navíc při prvním objevení se Gandalfa jsem se lekl, že ho hraje zmrtvýchvstalý J.Sovák. A nyní ke kladům - vizuál, stejně krásné krajiny, hudba a souboj Aragorna se skřety. Ten byl opravdu dobře udělaný, leckterý béčkový film by ho mohl závidět. Zajímavé bylo, jak si tvůrci poradili se ztvárněním Gluma, vědomi si toho, že po trikové stránce nemají šanci vyrovnat se Weta Digital. Jako doplněk rozrůstající se rodiny snímků ze Středozemě to není vůbec špatné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné. Vzhľadom na rozpočet a amatérske podmienky, v akých to vznikalo... jednoducho obdivuhodné. Ako samostatný príbeh by to nefungovalo, ale ako epizódka, ktorá priamo predchádza udalostiam v Pánovi prsteňov, je to výborné. Kostýmy, masky, exteriéry, digitálne triky, hudba, herecké výkony, kamera a hlavne atmosféra... to všetko ďaleko presahuje to, čo si predstavujeme pod pojmom "fan-film". Bojová scéna je dokonca porovnateľná s tým, čo predviedli Jackson a spol. Jedinou vážnejšou výhradou je nešikovný strih, ale tak či onak máme do činenia s dielkom, ktoré zahanbí všetky tie direct-to-dvd sračky typu Dragonhunter či Dungeon Siege. Dokonca uvažujem, či sledovaním tohto filmíku nestojíme pri zrode novej, naozaj nezávislej a životaschopnej internetovej kinematografie. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Proč to nemá pořádný příběh? Proč ty obrázky dohromady nedávají smysl, každý vypadá úplně jinak? Tenhle film dojíždí na svou amatérskost - snaží se předvést všechno, co nadšení filmaři dokážou, ale dohromady to působí strašně roztříštěně... Je pěkný, když se člověk naučí pracovat v After Effectech, naučí se klíčovat - jenže to neznamená, že se to budu snažit dát do většiny scén. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)

Reklama

Reklama