Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 20
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 20

Recenze (145)

Davosh 

všechny recenze uživatele

Celých sedm sezón se jednalo o jeden z nejpohodovějších seriálů, které jsem kdy sledoval. Oproti sourozeneckému Kanclu si dokázal udržet stejnou úroveň po celou dobu vysílání až do dojemného finále a stejně jako v něm je napěchován neskutečně zábavnými charaktery. Nejvíce ale "literally" vládne trojice Chris Traeger, Andy Dwyer a dokanalý Ron Swanson. Opravdu skvělý seriál. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborně trhlé postavy, hlavně Amy Poehler válí. Má to slušný potenciál. Druhá řada neskutečně zvedla laťku a ty 4* si rozhodně zaslouží. Za 3. řadu musím zvednout hodnoceni na 5*, protože takové výbuchy smíchu jsem u seriálu už dlouho nezažila. Velkou zásluhu na tom mají nováčci Adam Scott a Rob Lowe a samozřejmě Nick Offerman jako mocný Ron Swanson. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně skoro stejně vtipná nálož jako The Office, i když ta mi přirostla k srdíčku asi trochu víc, nicméně, charakter Leslie Knope je s Michaelem Scottem téměř srovnatelný, jen jsou šílení trochu odlišně. Každopádně od druhé série tohle jede jako po drátkách a v podstatě až do konce šesté to neklesá na kvalitě. Vždycky mě mrzelo, když zmizela některá z postav, ale většinou to scénář dokázal nějak zalepit a přijít s něčím, co to vynahradilo. Poslední série po time jumpu asi nejslabší, jak to tak u těchto dlouhých seriálu bývá, ale ráda si Parks & Recreation zase někdy nějakým dílem připomenu. Bylo fajn sledovat i to, jak herci profesně rostou a s každou řadou byly jejich výkony lepší a lepší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice nepřiznaný, ale o to lepší „remake“ zámořské verze Kanclu, který si namísto kancelářských krys a vztahů na pracovišti bere na paškál místní samosprávu, byrokracii a tak vůbec. „Jakože dokumentární forma“ i „jakože bereme se smrtelně vážně“ styl humoru zůstaly zachovány. Navíc si to již pěkných pár sezón drží vysokou úroveň kvality (resp. ji stále navyšuje, jelikož první dvě sezóny jsou nejslabší, jakkoli ne špatné, spíše nevyrovnané). Přes veskrze sympatické obsazení plné nosných postav to však z velké části stojí na Amy Poehler, která si naštěstí svou ústřední neschopnou ambiciózní optimistickou političku „puntičkářsky dodržující veškeré pravidla, tak až je to otravné“ (a tak trochu naivní tupou blondýnku) nebývale užívá. A tam kde byl Carrel excentrický, je ona za všech okolností sympaticky civilní a v důsledku toho mnohem více vtipná. Každopádně jestliže již původní Kancly nikdy nebyly sitkomy k popukání, tak zde to platí dvojnásob. Je to nekonfliktní a v jádru vlastně mile přátelské a spíše konstantně zvedající koutky úst než vyvolávající salvy smíchu. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po 2. sérii: Kancl mě vůbec nebavil, ale tohle... tohle je úplná lahůdka. Neskutečně příjemná komedie, kde jsou všechny postavy sympaťáci (ač jsou potrhlé, divné nebo jinak jebnuté), vtipy jsou obvykle více než slušné a celé to vyznívá pozitivně. Veškeré díly si drží stejnou kvalitativní laťku, což je fakt dost ojedinělé. Navíc je to krátké a ideální na dobrou noc. No prostě se těším na další nálož. 5* // Po závěrečné 7. sérii: nejlépe napsaný komediální seriál, tečka. Postavy jsou naprosto suprové a navíc ve finále jsou jejich příběhy výborně zakončené. Není co vytknout, jediný kousek, o kterém přemýšlím, že ho sjedu znovu, protože to prostě hladí po duši. 5* ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Venkonvní záběry městské radnice, kde se většina seriálu odehrává, jsou záběry Radnice v kalifornské Pasadeně. (Aurum)
  • Mapa města Pawnee je ve skutečnosti pouze jen zrcadlově převrácená mapa skutečného města Muncie ve státě Indiana. Muncie v seriálu dokonce párkrát zesměšnili. (Kucndo)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama