Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nejsem singl padesátnice, takže mě ten film tematicky silně minul, ale to, že neprožívám to samé, co postavy filmu, neznamená, že si nemůžu užít solidní senior komedii. Milostný trojúhelník Meryl Streep-Alec Baldwin-Steve Martin na mě sice zpočátku působil trochu nešťastně, protože jsem Martinovi po rejsku Růžového pantera přestal věřit, Baldwina jsem za jeho mladých let nemusel a Meryl Streep si jakožto herečky velmi vážím, avšak ve zvěrstvu Mamma Mia! předvedla, že dokáže být pěkně otravná. Po závěrečných titulcích tohoto filmu si nicméně sypu popel na hlavu, neboť všihni tři zmínění herci se sakra vyšvihli. Martin rezignoval na své šaškovské pitvoření a s přehledem zahrál citlivou a uvěřitelnou postavu, aniž by zanedbal i ty jemnější charakterové rysy, Streep odvádí svůj slušný standard, i když se její postava v souvislosti s logikou chvílemi chová poněkud podezřele a Baldwin…to je prostě božan. Už v seriálu 30 Rock předvedl, že mu komediální poloha na stará kolena zatraceně sedí a tady to navíc zdatně míchá s dramatickými prvky. Na menší ploše výrazně vyniká i John Krasinski, který doslova zazářil ve Tvrdých palicích, především pak ve Všude dobře, proč být doma a musím říct, že se tu rýsuje nový „wilderovský“ komik. Nějak se to komplikuje je prostě film postavený na hereckých výkonech, v tomto ohledu exceluje, s haprujícím scénářem to je sice už o něco horší, ale i ten nabízí dostatek zábavných a hlavně opravdu vtipných situací. Škoda jen těch několika slabších křečovitých chvilek, jako je třeba rozhovor vyzrálých žen o srostlé vagíně. Ale i tak slušná zábava. 75% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers a další óda na to, že mít sex po padesátce je fajn a všichni v sále to musí vidět! Ačkoliv věřím v dlouholetý sexuální apetit, některých záběrů bych mohl být ušetřen. Dodnes nevím, jestli mě víc děsí rachitický Steve Martin bez panterovského přízvuku nebo těžkotonážní a zcela nahý Alec Baldwin, který si po úspěšném zásunu pohladí Meryl Streep v rozkroku a řekne "konečně doma". S morálně pokřivenou zápletkou mám ten nejmenší problém, tahle dialogová a dějová bída útočí pod pás hlavně obrazem a zvukem. Vraťte nám Mamma Mia a chrchlajícího Brosnana. Všechno, jen ne skypování s odhaleným Baldwinem. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaľúbiť sa občas do svojej bývalej manželky, to sa občas stane. Osobne poznám taký prípad. Pre niekoho nepredstaviteľné, iný by o tom vedel uvažovať. Zdá sa to jednoduché? Nie, It´s complicated...M. Streep i A. Baldwin dali filmu to, čo potreboval najviac. Ľahkosť, nadhľad a jemný, nesilený humor. Film si hlavne u starších, životom skúšaných divákov, fanúšika určite nájde. Pre mňa to bola typická dilema, ktorú riešim veľmi často. Tri či štyri hviezdy? Nenudil som sa, zbehlo to, tak prečo nie tie slabšie štyri. 70%. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Já se stím srát ovšem nebudu. Spoiler: Celý film čumíte jak Streepova dělá nějaký píčoviny, asi už senilita klepe.. ne počkat, asi už senilita dávno vešla do domu. Alec Baldwin tu nikoho při natáčení neodpráskne.. nuda. Steve Martin neni herec, měl jít spíš makat do globusu do skladu a jezdit s paletákem a ty xichty dělat na skladníky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když Meryl Streep juchala na ABBU, tak to šlo pochopit. Když ji ovšem Meyersová nutí stejně juchat i s upištěnými kamarádkami při debatách o srostlé vagíně, rozplývat se před natřásajícími se tuky páně Baldwina či předstírat, že bezmála sedmdesátiletý Steve Martin je "Pan Božský", tak to poněkud ustřelila. Poněkud hodně. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Meryl Streep požádala univerzitu Vassar College, jestli by se scény z Lukovy promoce mohly natáčet v areálu jejich univerzity, avšak škola toto odmítla a to i přesto, že zde studovala nejen Meryl Streep, ale také její dvě dcery. (jezurka42)
  • Natáčení snímku probíhalo od dubna do srpna roku 2009. (jezurka42)
  • Téměř veškeré interiéry byly natáčeny v New Yorku. Tam byl ale v době produkce filmu sníh a teploty okolo nuly. Sluneční svit za okny byl tak přidán až ve studiu, aby nebylo poznat, že natáčení neprobíhalo v Santa Barbaře. V kanceláři Steva Martina (Adam) jsou dokonce zataženy žaluzie, protože se za nimi nachází mrakodrapy. (Ernia)

Reklama

Reklama