Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

killjezor 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Achemist Brotherhood byla opravdová jízda a to jsem byl ze začátku, asi tak prvních 10 dílů, silně rozladěný. Rychlý start, hodně věcí z původní série chybělo, ale když jste vypustili všechno, co jste znali z minula, začal děj nabírat obrátky. Je až skoro neskutečné, jak si autoři dokázali pohrát se všemi postavami, vytvořit jim takřka dokonalou historii (což asi nebyl až takový problém, stačilo čerpat z komixů), ale právě komplexnosti a rozložení jak v prostoru tak v čase, získává novější zpracování navrch. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedno je vším a vše je jedním. Když skončil původní Alchymista velkolepým závěrečným filmem a vykličkoval tak ze změn proti literární předloze, stal se celý seriál pro mě nezapomenutelnou fantasy jízdou a jedním z nejlepších anime, co jsem kdy viděl. Všechno se zdálo uzavřené, prožít si celý příběh znovu s jiným koncem a pár novými postavami se mi zdálo nepotřebné. Jenže první díl Brotherhood mi nakonec v přehrávači skončil a hned za ním další. A další. A nebylo návratu. Nový pohled na bratry Elricovy, homunculy, Centrál nebo vůbec celý Amestris je totiž velkolepější a hlavně komplexnější. Otec a celá zápletka s přislíbeným dnem je přesně to, co původnímu seriálu jako jedna z mála věci chybělo. A když jsem tak hltal závěrečnou desítku epizod a každý, i ten nejmenší zvrat mě dostal s otevřenou pusou přesně tam, kam mě tvůrci dostat chtěli, došlo mi, že právě tohle je anime, na které jsem celou tu dobu čekal. Epická fantasy, upřímná vyznání, dechberoucí akce a strhující soundtrack. Neexistuje nálada, ve které bych neměl chuť si pustit alespoň jednu epizodu. Anime no. 1 ()

Reklama

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Po sedmadvaceti epizodách je jasné, že Brotherhood drtí starší adaptaci na všech frontách. Dříve opomíjené postavy mají větší hloubku a příběh nabírá neuvěřitelné grády. Audiovizuální stránka si zaslouží uctivou poklonu. Nakonec si člověk zvykne i na specifický humor, ředící jinak dosti temný příběh. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Naprostá ocelová bomba. Je mi líto staršího brášky, ale tohle má prostě vše co tam mělo být a nic co tam být nemuselo. Takhle se má točit anime. Počkat si nakonec mangy a pak to dotáhnout do konce. Tohle dílko nepodléhá zákonu rovnocenné výměny, protože vám dá mnohem víc zážitků, než vy obětujete času. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že i přes tu část, kde se opakují díly ze série 2003, tak je tohle mnohem lepší (hlavně díky tomu, že se to drží mangy). Celkově co se týče příběhu, postav, hudby je tohle mnohem lepší než předchozí seriál. Humoru je tu opět spousta (obzvlášť narážky na Edovu výšku), souboje opět kvalitní, nádherný hudební doprovod, nové sympatické postavy a hlavně tak neuvěřitelně napínavej děj, že sem se od toho nemohl odtrhnout. Zkrátka tohle je pro mě za 5* a jednoznačně to překonává svého staršího bratříčka na plné čáře. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)
  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)

Reklama

Reklama