Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nedívejte se na seriál z roku 2003, podívejte se na tohle, pokud se mezi nimi rozhodujete! (tím nechci říct, že by FMA z 2003 bylo špatné dílko, to v žádném případě, vždyť si také zasloužilo 5*). Ti, kteří tomuhle srážejí body jen za to, že tvrdí, že bylo pro ně děsně nudné se znovu dívat na to samé, co už viděli v předchozím, jsou pro mě ignoranti. Tohle běží celé podle mangy (tedy až na první úvodní díl), a jelikož i předchozí FMA jel chvíli podle mangy, tak je přeci jasné, že tam budou stejné věci. Tak, to jsem si jen musela trochu ulevit pálící žáze... :-) K tomuhle anime se mi moc těžko píše nějaký soudný komentář, protože jsem si ho zamilovala od hlavy až k 64. dílu. Openingy, endingy - dokonalé. Postavy, jejich charaktery, děj, animace, boje, láska, slzy, tragično i komično, to všechno tu miluji. FMB je pro mě prostě srdcová záležitost. Nikdy nezapomenu, že u některých dílů jsem měla husí kůži. Kdybych měla někomu doporučit jeho první anime, tak to bude určitě tohle. Protože pro mě je to jedno z nejlepších, co může anime scéna nabídnout. ^^ ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No dnes som si skukol prvých 10 dielov. A? Slabota. Od seriálu ktorý má 89% čakám viac. Mohlo to byť drsnejšie realistickejšie. Hlavne tie pasáže, ktoré majú byť akože vtipné a menia animáciu ma zabíjajú. A zabíjajú aj moje hodnotenie. Bez nich to mohlo byť za 4* s vyhliadkov na piatu ak seriál trochu pridá. Takto sú to tri. Alebo ma tie infantilnosti strašne serú a berú mi dojem serióznosti a temnosti. Ako mám brať pohreb, kde zomrie otec rodiny keď tesne pred tým dajú debilnú scénu s mliekom alebo sa naťahujú o hrdinovu výšku. 4/5 sú veľmi dobré. 1/5 každej časti je ako z úplne iného sveta a nenávidím autorov za to, že ju tam zakomponovali. Pokračovanie a možno zmena hodnotenia bude keď to dopozerám. POKRAČOVANIE: No tak som to dopozeral. Nakoniec predsa len musím zdvihnúť hodnotenie na 4*. Fullmetal si to určite zaslúži. Japonci niečo vedia niečo nie. Seriál má asi milión chýb ale napriek tomu je silný, dobre sa na to pozerá a hltal som diely jeden za druhým. Mohlo to byť surovejšie a temnejšie a hlavne vyrovnanejšie. Občas to bola infantilná blbosť a občas šiel mráz po chrbte. Vystrihnúť všetko infantilné a priveľmi moralizujúce je to tak na 95-100% takto som ochotný uznať 80%. ()

Reklama

killjezor 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Achemist Brotherhood byla opravdová jízda a to jsem byl ze začátku, asi tak prvních 10 dílů, silně rozladěný. Rychlý start, hodně věcí z původní série chybělo, ale když jste vypustili všechno, co jste znali z minula, začal děj nabírat obrátky. Je až skoro neskutečné, jak si autoři dokázali pohrát se všemi postavami, vytvořit jim takřka dokonalou historii (což asi nebyl až takový problém, stačilo čerpat z komixů), ale právě komplexnosti a rozložení jak v prostoru tak v čase, získává novější zpracování navrch. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Starého Alchymistu jsem neviděl, takže nemůžu porovnávat. Hodně dlouho jsem se rozmýšlel, než jsem se do toho pustil, přece jen 64 dílů je na mě docela dost a na anime seriály jsem se začal dívat hlavně proto, že mají většinou jednu sérii, většinou do 26 dílů a každý díl má navíc maximálně pětadvacet minut. Ale když má člověk najednou 25 dní volno, bylo by škoda toho času nevyužít =D To co u anime rozdodně nemusím je parodování / odlehčování. a u FMA:B toho bylo víc než dost. Obzvlášť, když se Ed poprvé setká s Greedem, bojují spolu a vtrhne tam učitelka, ztratí to veškerý potenciál a vážnost, které to mohlo mít. Naprosto se to tím umrtvilo. Občas to neuškodí, ale co je moc... 64 dílů mohl být hodně slušný nápor, ale podařilo se mi to smést ze stolu za dva a půl dne, přičemž třetí den jsem ještě přihodil druhou půlku první série GitS :-) Pokud mám být objektivní (což většina zdejších otaku není) tak posledních asi deset, patnáct dílů (obzvlášť od začátku Přislíbeného dne) bylo až moc křečovitých a natahovaných. Moc se tam sice neumíralo, ale když už, tak to doprovázely potoky slz a patetických keců. Při soubojích měl každý moře času na povídání, proč tam jsou a co tam dělají. Mnohanásobné happyendy taky zrovna nemusím. Škoda, mělo to obrovský potenciál a "hluché" díly to nemá (Mustang vs. Lust, konce 45, 46, 49 a dalšícha a dalších dílů jsou navíc skoro boží, podkreslené výborným endingovým songem). Jen toho chtěli říct hrozně moc na příliš malém prostoru. Některá spojenectví a psychologické vývoje postav jsem jim vůbec nevěřil (Envy, Scar, čtyři chyméry atd.), snad jen tomu Mustangovi jsem věřil skoro všechno (obzvlášť zvuk při luskání prsty se mi po FMA:B začal líbit :) a bez některých postav bysme se obešli úplně (učitelka a její manžel). Jestli má být tohle nejlepší zástupce šónen... Objektivně 80 % ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist Brotherhood nenadväzuje na prvú sériu Fullmetal Alchemist. Dá sa povedať, že začína úplne od začiatku. Tam, kde sa prvá séria odklonila od mangy, tam sa FMA B vracia. A mňa ako milovníka mangy to nesmierne potešilo. Toto je naozaj vydarený kúsok so skvelým dejom, hudbou a postavami. Už sa neviem dočkať ako to vlastne skončí, teda manga i anime^^ update: Tak teraz to uz vieme, som vazne zvedava na dalsi skvely pribeh od Hiromi Arakawy. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)
  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)

Reklama

Reklama