Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

IwoCZ 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s tím co už tady napsala Zíza. Dobré jsou oba, ale pokud se rozhodujete na který se kouknout, tak určitě ten nový! Pvních cca 20 dílů se sice opakuje, ale tady v daleko rychlejším tempu a jsou tam i nové věci, takže dívat se na to dá klidně znovu... a to jsem původní seriál viděl nedávno. K původnímu seriálu jsem měl nějaké výtky, ale Brotherhood je naprostá pecka, nejde dát nic jiného než plný počet a vřele doporučit. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout přes dvacet hodin tohoto seriálu na webu stanice AXN jsem zvládnul za 10 dnů, ale kdybych mohl, dokázal bych se na to dívat snad v jednom kuse. Neznám původní verzi, takže nemohu srovnávat, ale takto mé nadšení nezná mezí. Silný příběh plný zvratů, magie (pardon, alchymie), akce i romantika, mile přehnaná monumentálnost, přijatelná forma patosu, emoce a hrdinství stojící proti pořádnému zlu. To vše na lehce steampunkovém pozadí alternativní minulosti začátkem dvacátého století. A v neposlední řadě morální poselství, jež vedle zjevné adorace nezdolnosti a odvahy kladných hrdinů zůstává skromně nenápadné ve vnitřním životě postav, především Eduarda. Pod vizuálně dokonalou slupkou, jež se líbí každé generaci, se skrývá nikoli černobílá a dost dospělá filosofie, jež na principu alchymické ekvivalentní výměny vytváří zajímavé obrazy o lidské duši. A o tom, co se nám hédonikům dnes zdá jako nesmysl, totiž odhodlání a schopnost za své přesvědčení také cosi (svého) obětovat, jakkoli je to nepohodlné. Co si přát od takového seriálu víc. Jedinou výhradu mám k tomu, že v poslední třetině už byl děj dost natahovaný, stylizovaný do válečné epopeje a v podstatě už šlo jen o to, jak dospět ke konci, ale ne zase moc rychle. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i když jsem kdysi anime nenáviděl, tak dnes ho považuji za ještě lepší než např. hraný seriály. Hodně lidí může říct že anime je určený pro děti, ovšem často je právě anime tak trochu dospělácká záležitost. FMA:B jsem i přes počet dílů dokoukal prakticky v jednom týdnu a je to ze skupiny toho lepšího co jsem zatím měl možnost vidět. Těžko říct žánrový zaměření, řekl bych že každej si v tom najde kus něčeho, ať už jde o fantasy prvky, drama, komedii či akci. Né nejlepší anime co jsem viděl, každopádně je hodně dobrý. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist: Brotherhood je kvalitatívne ešte lepší ako jeho mladší brat Fullmetal Alchemist. Pribudnú nové postavy a najviac sa mi páčila z nových postáv generálka Amstrongová. Brotherhood čerpal celý príbeh z mangy a jeho mladší brat z roku 2003 sa končil inak (veľkú časť nečerpal z mangy). Takže aké sú plusy tejto verzie? Je vtipnejšia, s lepším a príjemnejším koncom a už spomenuté nové postavy. Ďalej sa mi viac páčil vzťah medzi Winry a Edwardom. Keby si mám vybrať tak si vyberiem túto viac dielňu verziu. Môj názor je ale taký, že vyberať si netreba a pozrieť treba oboje. Aj jedno aj druhé anime sú vrcholové diela a treba ich vidieť oboje. Tí čo videli predchádzajúcu verziu sa nebudú dlhú dobu nudiť a tým čo sa páčila verzia z roku 2003 sa bude na 99 percent páčiť aj Brotherhood. Vlastne odporúčam toto pozerať ako druhé. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Proč musí jinak skvělý příběh zkurvit SD vsuvkami mezi každou druhou scénou? To je jako kdybych pořád přepínal mezi původním seriálem a Teletubbies. Prostě hnus. Ale příběh si zatím drží úroveň původního seriálu. 2* /// EDIT: Tak jo, hodnocení po 22. dílu: Debility skoro vymizely a příběh začíná být čím dál tím zajímavější. Jen tak dál. 4* /// EDIT: Už mě to úplně přesvědčilo. Začínám pochybovat o tom, že původní seriál je lepší. 5* ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)
  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)

Reklama

Reklama