Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní pohled do zákulisí turné Iron Maiden. Filmaři jsou v přítomnosti hvězd trochu nejistí a vypadá to, že neví, kam až mohou zajít, naštěstí střih je naprosto perfektní a zachraňuje to. Pár chybek to tedy má, třeba jsem doufal v důkladnější zdokumentování příprav celého turné, ale pro fanoušky kapely je tohle klenot. Záběry z koncertů jsou prokládány rozhovory, v den volna vidíme členy kapely hrát golf a tenis, chodit po památkách a smlouvat s prodejci suvenýrů, sem tam se objeví někdo z jiné kapely, jako Lars Ulrich... Ukáže se také, že kapela má fakt zajímavej smysl pro humor: You're a shit and you know it..?:) ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jsem hrdý na to, že někdo konečně ukázal, jaké je to koupit si letadlo a uspusobit si ho podle svého. Je to pro mě předobraz budoucnosti, kdy bude mít spoustu lidí vlastní letadlo. A proč ne? Film samotný je působivý, zejména z pohledu kapely. Zajímavostí zůstává stále silnější angažovanost Latinských fanoušků, především těch v Chile. Koncerty v těch místech musejí mít krvavě zuřivě nádherné. ()

Reklama

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn je režisérem jednoho žánru, ale ne ledajakého, není to drama, krimi, komedie, akční.....je to METAL a to jak vzdává čest své oblíbené hudbě a oblíbeným kapelám zaslouží obdiv. Nyní si vzal na mušku svou nejoblíbenější kapelu a neudělal (!) fan film, ale plnohodnotný dokument o jejich největším turné vracející se ke kořenům jejich tvorby. Tempo je neuvěřitelné, osoby ze štábu též a I.M. skvěle charakterizují sami sebe. Při všech písních (při Run to the Hills nejvíc) mi naskakovala husí kůže- a já se ptám, umí tohle Gaga a podobné MTV hvězdičky?. Sam Dunn mě prostě opět uchvátil a to opět, už potřetí, píšu, že nejsem fanoušek metalu. Tímto filmem mě Sam Dunn příiměl, abych si ho přidal do svých oblíbených režisérů. ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Pekny dokument pre mna osobne za 5 hviezd preto, lebo u Ironu mam rad len tvorbu z rokov 80tych, ktoru tento koncert mapuje. Zaujimavostou je, ze toto turne bolo vyprovokovane mdlou reakciou koncertneho publika na nove pesnicky. Pred takmer troma rokmi na jednom predvianocnom koncerte v ramci A Matter of Life and Death Tour (12.12.2006 v Birminghame, NEC arena, UK), evidentne zarazeny clenovia kapely ustami Bruca Dickinsona slubili, ze najblizsie turne bude cisto zo starych veci... a tak sme sa dockali Somewhere Back In Time World Tour. ()

Zeliiik 

všechny recenze uživatele

Výbornej dokument o jedný z nejlepších kapel a hlavně o absolutně oddaných fanoušcích, těžko uvěřit, že pro spoustu lidí, jsou opravdu Iron Maiden něco jako náboženství. Při záběrech z koncertů mi běhal mráz po zádech a dokonale jsem si připomněl zážitek z pražskýho koncertu k tomuhle turné, kdo nebyl, nepochopí. Uvidíte, že Maidni nejsou žádný škrti, který se ženou za penězma, ale sympaťáci, kteří už maj lecos za sebou a nemusí se vykropit po každym vystoupení :) UP THE IRONS! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)
  • Filmový dokument získal prestižní cenu 24 Beats Per Second pro nejlepší hudební dokument na festivalu SXSW v Austinu v Texasu. (MIchael90)

Reklama

Reklama