Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 3
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (154)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: S komiksem to má pramálo společného. Čekal bych, že se cestou politické korektnosti vydá spousta seriálů, jen ne ten, který je založen na stěžejním díle Gartha Ennise. Seriálový Preacher je sice v mnoha ohledech zajímavý a zpracování, stejně jako část obsazení (Gilgun!) patří ke špičce, přílišná nuda, natahovanost a odklony od předlohy seriál táhnou hodně ke dnu. Doufám, že se to ještě zvedne, nicméně po úvodní hodince z téhle adaptace jednoho z mých oblíbených komiksů příliš nadšen nejsem. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Co má společného breakdancující Ježíš, v sámošce prodávající Hitler jmenující se toho času David Hilter, ultrabadass kovboj Svatej Zabijáků (Terminátor hadr), explodující Tom Cruise, Bůh jezdící na harlejce klátící kurvy v čoklím gimp outfitu, 120 let starej Irskej upír sjíždějící všechno od lepidla po fire retardant a kazatel co chce Bohovi nakopat prdel a nosí v sobě děcko démonky a archanděla? Všichni se sejdou v tomhle kreativním atmosférickém nářezu. A to jsem ještě nezmínil jednu z nejlibověji napsaných a zahraných postav vůbec, Herr Klause Starra. Preacher je černým humorem naplněná vanička s jódem do který jsem po struhadle jezdil s ohromnou radostí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiks patrí k mojich TOP 5 príbehom na poli žánru vôbec. A keď to začalo chodiť, dal som šancu pilotu, ale nebavil ma. Z odstupom času a po ukončení celého seriálu som sa rozhodol k tomu vrátiť a musím povedať, že som spokojný. Odklon od komiksu je síce výrazný, ale stále si to drží základné piliere, kvôli ktorým som predlohu miloval. A hoci vzťahovo, kauzálne a významovo ideme trošku inou cestou, stále je to výrazne iné, dokonca až artové a aj napriek krvi, nechutnostiam a morálne upadajúcim postavám je Preacher aj správne zábavný a hlavne emočne fungujúci. Niektoré diely sú síce naťahované a určité dejové línie mi prišli zbytočné, ale všetko sa posledným dielom pekne uzatvorilo. Som zvedavý kam sa to celé bude uberať. Masaker anjelov v moteli bol po všetkých stránkach perfektný. 1. séria 80% Znova mi treba napísať, že oproti komiksu ideme trošku inou cestou. Čo rozhodne nemusí byť, a ani nie je, zlé. Len mi trošku trvalo si na to celé zvyknúť. Hoci hlavná dejová línia často ustupuje do úzadia vďaka mikropríbehom okolo celého univerza, za chybu to nepovažujem. Musím povedať, že možno práve preto ma to baví, takým tým iným spôsobom. A hlavne tu máme množstvo nápadov, aké v pôvodnom diele neboli. Napríklad samotné peklo je podľa mňa zobrazené perfektne. Do toho nerátam Hitlera. Tvorcom sa snaha o poľudštenie podarila a je to jedna z postáv na ktorej sa dá perfektne zabaviť. Rovnako aj postava Pipa Torrensa ako Herr Starra. Jeho suchý britský prejav okorenený o štipku nemeckého prízvuku bavil rovnako. Za mňa funkčná séria, ktorá si holduje v pomalosti, ale má dostatočné množstvo WTF momentov aby bola stále zaujímavá. Komiks mám stále radšej, ale toto pôvodnému dielu hanbu nerobí. Uvidíme ako dopadnú zvyšné dve série. 2. séria 80% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neznat komiks, po třech dílech to balím, protože máloco odvážně vezme tak divácky nepříznivou vyprávěcí strukturu, aby s ní pracovalo skrze deset epizod, aby se až v závěru slilo ve funkčně vystavěnou, epickou a osobitou adaptaci, která vsadila na události, které se staly dříve, než Dillon začal kreslit, ale přitom vzala v potaz vše, na co Ennis při psaní myslel. Rogen & Goldberg mají můj obdiv, že si nevybrali nejjednodušší postup, ale načrtnuli cestu k promyšlené adaptaci, která může svůj potenciál uplatnit v nevídané šíři, která se odvážně nabídla na velkém plátně snad jen u Watchmenů. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem sice nečetl a ani o ní nikdy neslyšel, ale Preacher je podán tak, aby se "chytil" i člověk zcela neznalý předlohy. Pilotní díl je velmi vtahující, atmosférický a akčně velmi velkorysý, takže pokud si Preacher udrží tuto kvalitativní laťku ve stejné úrovni, je zde zaděláno na velkou seriálovou klasiku. Za tohle má u mě Seth Rogen a zbytek celého ansáblu velký palec nahoru! PS: Dominic Cooper jede! ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Když Archanděl tančí, hraje píseň „Love of My Life“ od skupiny Queen. (griph)
  • Když se nechá Tulip (Ruth Negga) postřelit, dostane stejnou vestu, ve které byl zastřelen Cassidy. Když si vestu obléká, není v ní průstřel hrudníku, který zabil Cassidyho. Když je Tulip postřelena a zvedne se na nohy, průstřel hrudníku po Cassidym už v ní ale je. (Habansz)
  • Jedná se o třetí televizní seriál založený na komiksu od vydavatelství Vertigo, temnější odnože DC Comics. Předchozí dva seriály jsou Constantine (od r. 2014) a Lucifer (od r. 2016). (Miro_CZ)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama