Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (659)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar skvělé jedničky, tentokrát navíc s mafiánem Krampolem, podivným zabijákem Kornem, trapnou Švandovou a s jinak starými známými postavami z prvního dílu, jejichž potenciál, zábavnost a forma právě druhému dílu nejvíc chybí. To samé se dá říct i o režii a scénáři, který spíš působí jako sloh žáka sedmé třídy na téma "Co jsem dělal o prázdninách". 2Bobule nejsou ničím jiným, než vydařeným marketingovým tahem, který měl za úkol opět přilákat diváky na osvědčenou značku a místo toho servíruje průměrné krabicové víno z vesnické sámošky. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako vytvoriť z príjemnej oddychovej komédie, ktorá zavetrila českými vodami nezaujímavú kamerovú jazdu Moravou?...jednoducho, dať do inému režisérovi, ktorý českú Megan Fox - Terezou Voríškovou, ktorá aj vie hrať odsadil na druhú koľaj...dosadenie hereckej estrády - Krampol, Korn a spol...vytvorenie trápnej komédie, ktorá ničí posolstvo Bobúl...proste mimo kamerovej jazdy, príjemnej pohodičky..tak 2Bobule neposkytujú nič, kvôli čomu sa oplatí vidieť tento film..nerátam Terezu Voríškovou ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten akční začátek mě vystrašil jak malýho ratlíka. To se vůbec do podobnýho filmu proboha nehodí. Naštěstí pak dal asi někdo režisérovi bylinný čaj a to mu zklidnilo rozbouřené hormonky. Ke zbytku filmu nemám výtku. Dobře jsem se pobavil, musím říct, že až nečekaně dobře, protože jména jako Krampol nebo Korn nebudí moc důvěry. Hodnotit jejich herecké výkony nemá v podobném druhu filmu asi smysl. Možná je potřeba pochválit Terezku Voříškovou, že se rozešla v reálném životě s K. Hádkem a tím se uvolnila pro mě. Protože K. Hádek je možná lepší herec než já, ale jinak jsem všeobecně lepší já a Terezka si to konečně uvědomila. Jenom a teď apeluju zejména na neuživetele CSFD, nenechte se zvyklat zdejším hodnocením. Přečtěte si třeba komentáře uživatele STA a bude Vám hned jasný, co za lidi tomuhle filmu dají odpad. Do toho je třeba připočíst výroky na zdejších diskuzí typu "současný český komedie se líbí jen lidem co koukají na TV Nova a nemají žádný vkus" a rázem máme na světě samozvaný elitářství jakých - si náctiletých artových pseudointelektuálů, co se snaží být arbitrem divákova vkusu a tak zapůsobit jeden před druhým. 2Bobule je komedie, která vyvolá i v podzimních dnech vzpomínky na to vrcholně sexy období zvané léto a určitě pobaví , někdy víc, někdy míň a to mě u podobnýho filmu bohatě stačí. Film je spíše na tři hvězdy, ale v rámci vyvažování přidávám na plynu. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nechápal, když byly oznámeny přípravy druhého dílu... tedy chápal, jde o diváky a peníze, že... Ale když už první díl nenabízel nic víc než krásy Moravy a Terezy Voříškové, co nám chtějí tvůrci nabídnout do dílu druhého? Inu nic moc... Nejen, že herci nemají pořádně co hrát, ale Kornův nájemný vrah a chvílemi vražedný ale častěji opilý "mafián" Jiřího Krampola jako kdyby zabloudili z úplně jiného filmu. A k tomu Lubomír Lipský skoro jako jako Hopkirk... inu dobře to říkal náš chemikář: Dobré víno povznáší, špatné ponižuje... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestliže Bobule jakž tak chutnaly, 2Bobule jsou jen zkvašeným jablečňákem... Snaha vylouhovat z původního ,,dobrého ročníku'' co se ještě dá tu byla evidentní. A zatímco původní nasazení Hádek, Voříšková, Langmajer v prvotině fungovalo, tady jsme již sledovali jen jejich roztahané přežívání... Navíc mne Langmajer (Lukáš!) začíná utvrzovat v dojmu, že hrát neumí. Táborský tu už lehce přehrával a nasazený Jirka Korn..Pche... Hrát vrahouna mu nešlo ani v Braku (2002) tak nechápu proč se o to pokoušeli tvůrci zde. No a ke Krampolovi se raději nebudu vyjadřovat nebo by můj koment admini mohli smáznout. Marně Krajčo zpíval své hity do průletů vrtulníku nad moravskou krajinou v západu slunce..tady to už ani krásné záběry Moravy nemohly zachránit. Tohle je za jednu bobuli jen kvůli Voříškové! * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Pokračování úspěšné jedničky vydělalo celkově 37,8 milionů Kč, zatímco první díl "jen" 31,2 milionů Kč. (pavlikv)
  • Během natáčení se vypilo 1000 litrů vína, 30 litrů whiskey a 3 litry tuzemského rumu. (zawa)

Reklama

Reklama