Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Shakers 

všechny recenze uživatele

2Bobule majú bližšie skôr ku Kameňáku ako k Bobulám, ale stále sa na to ešte dá pozerať. Príbeh je síce dosť slabý a vlastne aj nudný, ale hlavné postavy našťastie svojím humor dokážu zabaviť(narozdiel od tých nových), aj keď nie už tak kvalitné a všetok humor je skutočne ako keby okopírovaný s Kameňáku. Záver filmu je slabý tiež a rovnako tak aj scénár, ale keď to berme ako celok, tak to zas takú nuda nie je. 55% - 3* ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nechápal, když byly oznámeny přípravy druhého dílu... tedy chápal, jde o diváky a peníze, že... Ale když už první díl nenabízel nic víc než krásy Moravy a Terezy Voříškové, co nám chtějí tvůrci nabídnout do dílu druhého? Inu nic moc... Nejen, že herci nemají pořádně co hrát, ale Kornův nájemný vrah a chvílemi vražedný ale častěji opilý "mafián" Jiřího Krampola jako kdyby zabloudili z úplně jiného filmu. A k tomu Lubomír Lipský skoro jako jako Hopkirk... inu dobře to říkal náš chemikář: Dobré víno povznáší, špatné ponižuje... ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Stál jsem před pár dny, tuším to bylo na samém konci dubna, na zastávce a náhodně zaslechl konverzaci jakéhosi plebejského páru. Muž vyprávěl ženě o tom, že právě viděl 2Bobule a že to bylo ještě lepší než první díl... Co si budeme namlouvat, není - ale je to zároveň daleko koukatelnější než všechny Lištičky, Muži v říji atd. Nikterak originální, Voříšková se nesvléká a smích trhající bránici se taky nekoná, ale musím uznat, že jsem se párkrát uchechtl, zvláště po druhé polovině snímku, hlavně ve scénkách s policajty. Hodnocení kolem padesáti procent (v tuto chvíli 54) je dle mého názoru zcela zasloužené a film navíc zcela nechtěně slouží jako sociologický materiál - zatímco chlapi si vesele chlastají a nejsou schopni nic zvládnout, všechno nakonec zachraňují ženy (kterým ovšem muži veškeré zásluhy upřou a ony se po nich ani neshánějí). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevinně o víně po druhé, tentokrát více ztřeštěně. Všechno začíná honičkou, kdy Jirka prchá před svým skoro tchánem, který ho chce zabít, protože mu zneuctil dceru Marii. Tchán v podání Jiřího Krampola na něho pošle nájemného zabijáka Jiřího Korna. Jirka prchne na Moravu ke svému kamarádovi. Tam se za ním vypraví i zabiják. Bohužel se ubytuje u Miroslava Táborského, který mu místo kvalitního vína naservíruje strašný patok. Pak se na Moravu vypraví i rodiče Marie, kteří znají jen název vesnice, ovšem těch vesnic je několik. Takže objíždějí jednu po druhé, až nakonec dorazí do té pravé. Dočkáme se i svatby, kde se bude ochutnávat slámové víno. To bylo něco málo k nástinu děje. Pan Lipský se ve filmu objevuje jako duch, který vždycky Honzovi vyjeví nějakou životní pravdu. Pan Krampol se pěkně předvedl. Měl tu i jednu nechutnou scénu, při které celé kino vybuchlo smíchy, a to bylo, když se šílěně opil a ustlal si v pěstírně žížal a Jana Švandová ho šla hledat. Kachna od Citorenu přežije všechno, i průlet bilboardem. Není divu, protože původně bylo autíčko vyrobeno pro sedláky a nyní je sběratelskou kuriozitou, za kterou se každý s úsměvem otočí. Adámkovo vinařství vyrábí velmi kvalitní víno. Už jsem ho pila. Takže, vím o čem mluvím. Nechávám si ho vždycky pro zvláštní příležitosti. Odcházela jsem z kina s velmi příjemným pocitem. Říkala jsem si, že by klidně mohl vzniknout i třetí díl. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Stejné jako první film: tzn o ničem. Přesto se na to docela dobře dívá, nemusel jsem se tomu pořád smát jako Libuši, nebo se studem schovávat za sedačky jako u Miliardáře. Děj je naprosto mimo realitu, sled absurdních situací, které ve mě ale občas vyvolaly úsměv. Režie je pohodová, Lanného styl není výrazně odlišný od Bařinova. Jde jen o ten scénář, který je u 2Bobulí fakt na pěst. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení se vypilo 1000 litrů vína, 30 litrů whiskey a 3 litry tuzemského rumu. (zawa)
  • V roce 2009 se v českých kinech stal 2. nejnavštěvovanějším českým filmem, zhlédlo ho přes 357 tisíc diváků. (Cheeker)

Reklama

Reklama