Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film již běžel několikrát v televizi, ale doteď jsem ho přehlížel. A ukázalo se, že naprosto zbytečně. Jde totiž o docela povedenou záležitost s minimem herců, solidně vygradovanou atmosférou a rozhodně nemůžu říci, že bych se u jeho sledování nudil. Ještě mám dodnes v paměti film Mamba (1988), ve kterém byla ve svém bytě uvězněna žena s nebezpečným plazem. A podobně jako tehdy i zde si režisér dokázal vystačit s málem. Nebyl potřeba vysoký rozpočet, prostě to chtělo jen zručnost a schopnost pracovat s detaily a vytvořit solidní atmosféru, která by diváka upoutala do křesel.    Navíc zde byla ještě jedna přednost – hezká hlavní hrdinka, na kterou se pěkně dívalo. Briana Evigan tu téměř po celou dobu běhala jen ve spodním prádle a tílku, navíc podala i velmi solidní herecký výkon. To její filmový bratr mi lezl neskutečně na nervy. Já nechci nikoho odsuzovat ani zesměšňovat, ale podobné dítě nebo sourozence bych doma určitě nechtěl. Neměl bych na to nervy a tady jsem si několikrát přál, aby toho malého klučinu prostě jen hodila tygrovi do chřtánu a zdrhla sama. Ale to bychom přišli o všechny ty emoce, které k tomuto příběhu prostě patřily.    Co se samotného tygra týče, tak jsem byl strašně rád, že se zde pracovalo s živým zvířetem a jen s minimem digitálních efektů. Jeho cvičitel by zasloužil smeknout klobouk. Nádherná šelma byla rovněž klenotem tohoto příběhu. Připočítám-li několik silných momentů, byl jsem ochoten přimhouřit oko i nad několika chybami (nelogickými prvky), které se tu samozřejmě rovněž objevily. Zážitek z filmu mi rozhodně nepokazily.    Burning Bright určitě můžu doporučit. Celkově film netrvá dlouho, je tu k vidění dost akce i atmosféra byla dobrá, hlavní hrdinka pěkná – takže v mých očích jde o lehce nadprůměrnou záležitost. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si zaslouží především kostýmní návrháři. Úbor, který prakticky po celý film nosí hlavní představitelka, je navýsost výborně zvolený. Horší je to už s pochvalou pro samotného režiséra, který nemá koule na to, aby se úbor hlavní představitelky například roztrhl, namočil do ledové vody, shořel, nebo jednoduše skončil na podlaze. Ale teď vážně. Nečekal bych, že někdo přenese na plátno horor/thriller s tygrem v hlavní roli a ono to bude relativně fungovat. Funguje, místy navíc navýsost dobře. Burning Bright je zkrátka solidní jednohubkou, která sice vytřepe z rukávu i dost nesmyslů, ale ve výsledku potěší. Autistický bratr je dle mého slušné scénáristické oživení (i když bych ho taky radši předhodil hladové šelmě).. ()

Reklama

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápem, že tigr ako živočíšny druh nevymrel už pred 1000 rokmi. Jeho lovecké schopnosti sú naozaj stupídne. Nechápem, že niekto v tom dome dokázal prežiť dlhšie ako 10 minút. Kričať, búchať, hekať a neustále na seba lákať predátora je určite cesta k prežitiu. Nechápem, z čoho v USA vyrábajú dvere a matrace. Odolajú tlaku 300 kg neuveriteľne dlho. Nechápem autistického bráchu. Chvíľu mu vadí akýkoľvek dotyk a kričí, ale keď sa to najviac hodí, tak je tulivec. Nechápem aktuálnych 60%. Dlho som nevidel tak nelogický film. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tento film má dokonale béčkový námět a takřka všechny prvky, které se očekávají. Osiřelé sourozence, kterým zemřela matka i nevlastního otce, co se o výchovu dětí příliš nezajímá. Autistický bratr je tedy odkázán na pomoc své sestry a shodou okolností se oba ocitnou uvěznění v zabarikádovaném domě, z něhož není úniku a po jehož chodbách se potuluje vyhladovělý tygr. To jak se tam tygr dostal, to už je jaksi něco, co bych nazvala originálním nápadem. Nejde sice o kdovíjak převratnou podívanou, logika věcí taky občas dostane na zadek, ale to se dá přehlédnout, jelikož silnou stránkou tohoto filmu, je právě atmosféra. Po tuctovém úvodu, který vůbec nedává tušit, jakého dramatu budeme vzápětí svědky, se totiž všechno rozjede na plné obrátky a hra na kočku a myš může začít. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická jednohubka která je natočená s minimem CGi, kdy převážnou část produkce opravdu používá živé zvíře a všechno je upravený geniálním střihem, podobný animal horor byl už úžasný Útes smrti.Burning Bright má skvělé momenty a místy hodně dobrou atmosféru, ale scénář je zívačka průhledná jak řízek v nádražním bufáči a postavy jsou bytostně nesympatické.Divácky mnohem příjemnější by bylo, kdyby ten malej zmrd měl třeba nemocný srdce nebo tak a nebyl to posraný retard.Pokaždý když začal hučet skopnul bych ho ze schodů přímo tygrovi pod nohy.Hlavní hrdinka byla hodně mizerná herečka a její emocionální reakce odpovídali tak postaršímu alkáčovi po třech panákách Tuzemáku.Ale byla to aspoň prcinka co skoro celej film běhá po baráku spocená a polonahá, tak se to dalo přežít, ale když si v čase 1 hodina a 7 minut oblékla na spoďáry ty kamaše, bylo po srandě.55%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno