Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Když točíte blbost, tak se můžou všichni kolem přetrhat, ale nic moc dobrýho z toho nebude. Protože se asi všichni při natačení přetrhli, tak tohle dobrý je - tedy 3*. Atmosféru to má víc než dobrou, ale bohužel točit tygra, jak ničí mobilní telefon, je jak řezat si větev pod nohama. Prostě pár blbých scén a to že hlavní hrdina je tygr, tomu podráží nohy. Každopádně jsem to čekal mnohem, mnohem horší! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Po všech směrech perfektně zmáknutý. Sázka na kombinaci krásné šelmy a krásné ženy se vyplatila. Sledovat hlavní představitelku, jak se po baráku prohání ve spodním prádle nejprve upocená, později mokrá, nebylo vůbec špatné. Naopak, tohle je jeden z nejsilnějších zážitků z filmu. :-) Nechci tím snižovat kvalitu ostatního, režie byla výtečná, vynikala hlavně při akčních scénách s tygrem. Právě práce se zvířetem je na celém filmu asi nejzajímavější. Tvůrci měli po ruce skvěle vycvičené zvíře, které musel doprovázet skvělý cvičitel. Počítačové efekty jsou občas znát, ale všechny záběry kde se vyskytují jsou tak dobře sesříhané, že divák nemá téměř čas je rozpoznat. Dobré herecké výkony, dobrá režie, dobrý střih a dobře vycvičené zvíře. Doufám, že hodnocení půjde jenom nahoru, protože tento film si to zaslouží! 70% 23.08. 2010 ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchý dej, ktorého záver bol od začiatku predvídateľný. Polovica filmu nuda, zobrazenie minulých udalostí v podobe rozprávania, čo bolo, vykreslenia vzťahu nevlastného otca a dievčaťa s bratom atď. Druhá polovica, začína boj o život. Napätie celkom slušné, len miestami to chcelo určite vylepšiť. Trikovo taktiež. Miestami to bolo dosť reálne a miestami bolo vidieť dosadeného tigra do obrazu. Výkony celkom slušné, len tomu chlapcovi som až tak celkom nežral, že je ozaj autista. Nakoľko mám rád natural horor, v rámci video-tv žánru spokojnosť. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli napětí stálo za to a nápad je taky velice zajímavý, tak to bylo docela hloupé a hlavně konec byl trapný. Film těží hlavně z napětí. Některé momenty stojí opravdu za to a naháněčky po domě jsou do určitého okamžiku fajn. Postupem času se ale nabalují další scény stejného rázu a film začne ztrácet. Přehlédnu-li několik nelogických situací, musím zdrbat hlavně konec, který byl úplně mega ujetý, předvídatelný a plný tradičních klišé. Fuj. Naopak ocenit můžu ty dvě kočky, nový objev Brianu Evigan a dobrého známého ze zoo, tygra ussurijského. 45% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinami by mě ani v nejbláznivějším snu nenapadlo, že se někomu podaří natočit kvalitní horor s tygrem v hlavní roli, natož opravdu hodně napínavý a strašidelný (maximálně bych uvěřil v nějakou zábavnou béčkovou blbinu). Burning Bright je zkrátka příjemné překvapení takřka grandiózních rozměrů. A to přitom prvních cca dvacet minut nic nenapovídá tomu, jaká hororová paráda se bude odehrávat dál. Jakmile se totiž sympatické hrdinka, její autistický bratr a hladová šelma ocitnou společně uzavřeni v domě, nastane taková jízda, že si až do titulků nevydechnete. S naprostou jistotou můžu prohlásit, že takto strhující žánrový napínák tu letos ještě nebyl. V momentálním nadšení jsem v pokušení dát dokonce plné hodnocení, no nicméně s ním pár dnů počkám, abych si ověřil, zda onen zážitek příliš rychle nevyšumí. Každopádně doporučuju. Edit po pár dnech: Tak na pět to fakt není, ale solidní čtyři nechám. Dějové piškuntálie mi nevadily, protože ta atmosféra tam prostě je :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama