Reklama

Reklama

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

bartias 

všechny recenze uživatele

Hesher je na tom stejně jako drtivá většina nezávislých filmů: zajímavý nápad a zápletka, zvláštně depresivní provedení. Joseph Gordon-Levitt je jako trash metalový parchant bez problémů přesvědčivý a Natalie Portman se mihne v roličce sympatické brýlaté holky ze sámošky. Mladý Devin Brochu ale vyloženě otravuje. Sice za to může spíš jeho role věčného otloukánka než on sám, jenže tím se nic nemění. Hesher dorazil nejméně o patnáct let později, než měl. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ufff, tak to bola spúšť! Najmä po hereckej a scenáristickej stránke. Postavy sú skvele napísané, chvíľami s vtipnými pasážami, aby sme o chvíľu s nimi prežívali ich trpký osud ešte výraznejšie. Či je to realistické? Možno áno, možno nie, no tento film má dostatok pamätných scén, perličiek a inovácií, aby sa naň o pár hodín nezabudlo a zaslúži si vyššie ako priemerné hodnotenie. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, ale z nějakého podivného důvodu má ten film hodně příjemnou atmosféru. Prvních zhruba 60 minut je menší peklo a dokázala jsem se soustředit akorát na Levittovy vlasy, ale pak to nějak celé ožije a vyskytne se dokonce pár velmi milých scén. Přiznejme si, že spousta filmů nemá ani to. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že to bude víc založený a zaměřený na Metallica style, ale nakonec to tak nebylo, což je ve výsledku asi dobře, protože přímo se to kapely netýká. Nicméně... Hesher je hulvát jako prase, tak trochu ála Big Lebowski, prostě se tam najednou zjeví, nikdo nechápe proč, co a jak, ale je tam a háže jednu hlášku za druhou. Některý scény jsou zbytečný, především postava N. Portman by klidně mohla chybět úplně a nic moc by se nestalo. Je to celý tak zvláštně zvrhlý a hovadský, až to bylo a zajímavý a dobrý. Bavil jsem se.. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Natočit povedený film o ničem chce nejspíš hodně odvahy a zkušeností. Začátky takovýchto filmů obvykle povedené bývaj, ale jen v jednom z mnoha případů jim ta kvalita vydrží až do konce. A to se Hesherovi podle mě celkem povedlo, pokud tedy se dokážete bavit u depresivních filmů, v kombinaci s Hesherem a jeho historkami na vás čeká něco nezapomenutelného. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (6)

  • V úvodu filmu, kdy TJ (Devin Brochu) jede za odtahovkou na kole, má jednou sádru na levé ruce a jednou zase na druhé. (chleba24)
  • Inšpiráciou pre herca Josepha Gordona-Levitta pri stvárnení jeho postavy (Hesher) bol Cliff Burton - niekdajší basgitarista skupiny Metallica, ktorý zomrel pri havárii autobusu počas turné vo Švédsku v roku 1986. (tibenskym)
  • Hesher (Joseph Gordon-Levitt) hraje v garáži basové solo "(Anesthesia) Pulling Teeth" od skupiny Metallica, což je odkaz na Cliffa Burtona, jímž se postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně inspirovala. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama