Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Čím blíže k závěru, tím více pohádkově, což vzhledem k žánru není vyloženě špatně. Já si ale více než romantiku užíval všechny odkazy na klasické filmy a scénu rozboru scén v Tuctu špinavců obzvlášť, je dokonalá. Taktéž mi sem sedl věčný alergik Bill Pullman, ale i Meg Ryan a Tom Hanks k sobě jdou... vlastně jdou po celý film. Navíc má film i díky dobře vybrané hudbě velmi příjemnou atmosféru, jednoduše nenáročný relax, v tomto žánru velmi slušné. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Viděls Osudovou přitažlivost ??" - "Tos mi nedovolil !!" - "Ale já to viděl !! A zděsil jsem se, jako všichni chlapi v Americe.." ;) Další výsostně ephrondiziakální biják..;) Nora Ephron velmi ráda variuje téma osudové lásky, jíž se zkrátka nedá ubránit, která prostě vždy dříve nebo později dojde naplnění, když se nabízí asociace zejména s jinými slaďáky Když Harry potkal Sally, k němuž psala scénář, či Láskou přes internet, která vlastně rozvíjí druhý motiv, který zkoumá i právě zde, totiž zda je možné se zamilovat, nechat se člověkem okouzlit bez osobního kontaktu, dík třeba jeho hlasu, zkrátka jaksi nepřirozeně - Dnes stále aktuálnější.. - prostřednictvím technologií.. Taková láska na první poslech.. Chtělo by se říct nic víc, že ?! Ovšem skvostné dialogy, odkaz ke klasice, přirozenost a herectví Toma Hankse a Meg Ryan, jedné z nejsympatičtějších hereček vůbec, činí Samotáře v Seattlu neodolatelným.. A ta chemie mezi nimi zkrátka je !! ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděla někdy ve své pubertě a teď - po tolika letech ho vidět znovu bylo dost zvláštní :) Tento typ filmu je pro mě tou klasickou americkou komedií z devadesátek :) Doba, kdy měl Hanks svoji kudrnatou kštici a Ryan byla ještě krásná, přirozená holčina bez plastik...Film je plný amerických klišé, skvělýc pracovních možností a každodenních trápení :D :D Ale řekla bych, že tomuto filmu to nějak odpouštím ;) ()

predators 

všechny recenze uživatele

...a ruku v ruce spolu žili šťastně až do smrti. Ano, asi tak nějak má vypadat romantika, pro někoho možná. Bohužel, já ji viděl až na samotném konci. Je mi to líto, protože hodnocení tady kolem je více než dobré, ale já si dovolím nesouhlasit. To je taky výhoda csfd:-) Děj je hodně plitký, a až na pár světýlek ve tmě, i nudný. Jednou jsem se zasmál, to je asi vše, co k tomu můžu říct, ikdyž mě asi mnozí ukamenují... :-) Zajímavosti: Mnozí si myslí, že zavolat do rádia, byl chlapcův nápad. Omyl, navedl jej Sam(T. Hanks). / Možná si myslíte, že Mag Ryan na E.State Building pustili. Taktéž omyl, dostala se tam až druhý den ráno. :-) 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slzopudné, pro mě příjemně romantické se stopáží tak akorát, aby mě to ještě nevadilo. Nejsem fajnšmekr romantických filmů a když už musím raději si pustím Hříšný tanec, možná Pretty Woman. Ale tenhle film jsem vždycky v merku měl. Lákalo mě dozvědět se, co že to ten Tom Hanks v Seattlu provádí. Abych to zkrátil, zase až o tolik jsem nepřišel, ale určitě by byla škoda nesledovat jestli si k sobě někdy najdou cestu Tom Hanks a Meg Ryan. 70% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Silueta páru, která je viditelná v odrazu v obchodě s čokoládou v domě Annie je silueta Toma Hankse a Meg Ryan. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama