Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi zdalo, že najromantickejšie rande filmu bude také, ktoré sa nikdy neuskutoční, a zostane iba pri snívaní. A oni ten film nakoniec tak pokazili. Tých nedostatkov bolo viac, ako uťahané tempo alebo umelo vykreslené vzťahy, takže sú to čisté tri hviezdy. Najlepši vzťah filmu bol vzťah otca a syna, ktovie, či to tak aj nezamýšľali. –––– Viem, nie je to spravodlivé. Keby sme mali myslieť na to, prečo sa to stalo, zbláznili by sme sa. ()

draculca 

všechny recenze uživatele

Samotáři bych vytkla několik pro mě zásadních věcí. Hlavní dětská postava byl vybraná tak, že mě rozčiloval každej záběr s ní (tudíž skoro všechny). Zápletka je na to, že se film tváří naprosto vážně a seriózně, dost přitažená za vlasy. Nevěřila jsem skoro žádně situaci, podle mě by se někdo normálně smýšlející nikdy nechoval tak, jako všechny postavy zde se vyskytující:) A ten konec??? No prostě sentimentální, nepravděpodobná hrůůůza... Vlastně ani nevím proč dávám dvě hvězdičky:) Možná za pár povedených fórů a za skvělou Meg Ryan. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání příjemná romantická limonáda. Potěší sympatický (ač celými Státy rozdělený) ústřední pár i snaha definovat, co dojímá ženy a co zas muže. Ač k tomu má veškeré predispozice, Samotář není hloupým hollywoodským prefabrikátem. Věřím, že inteligentní scénář (odkazy na jiné filmy vždy potěší) má šanci dojmout stejnou měrou zástupce obou pohlaví. Pokud se vám Láska nebeská jeví příliš vyumělkovaná a zatím jste neobjevili kouzlo jihokorejských dojáků, může být právě tohle vaše valentinská klasika. 80% Zajímavé komentáře: bullshitski, JohnFarst ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na ten film mám docela fajn vzpomínky. Dívala jsem se na něho několikrát a většinou, když jsem byla nemocná (ani nevím proč) Jednou taky s mojí mamkou, když jsme byly obě nemocné :) Takže kdybych tenhle film neměla spojený s tím, jak jsem se nemocná zachumlala pod peřinu a dívala se na něho, asi bych mu 4 hvězdičky nedala. Meg Ryan se mi tam ale moc líbila. Zkrátka pěkný romantický film. ~(4,0)~ ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Že jsem zrovna seděla s rodinou u bedny. A že je to tak slavný. No, přežít se to dalo, když člověk vypnul mozek a CHTĚL se pobavit, tak to i šlo. Nevím ale, proč z toho lidi dělají kdovíco, vždyť je to TAK blboučký... nebylo to nadupaným soundtrackem, z kerého mi ovšem ani jeden song nic neříkal? Pardon, Joe Cocker jo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, ve které Hanks a Victor Garber brečí u filmu "The Dirty Dozen" byla kompletně improvizovaná. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama