Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

draculca 

všechny recenze uživatele

Samotáři bych vytkla několik pro mě zásadních věcí. Hlavní dětská postava byl vybraná tak, že mě rozčiloval každej záběr s ní (tudíž skoro všechny). Zápletka je na to, že se film tváří naprosto vážně a seriózně, dost přitažená za vlasy. Nevěřila jsem skoro žádně situaci, podle mě by se někdo normálně smýšlející nikdy nechoval tak, jako všechny postavy zde se vyskytující:) A ten konec??? No prostě sentimentální, nepravděpodobná hrůůůza... Vlastně ani nevím proč dávám dvě hvězdičky:) Možná za pár povedených fórů a za skvělou Meg Ryan. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nechci odsuzovat všechny romantické komedie jako bezduchý patos, ale... dělávám to. Však najdou se i vyjímky. Samotář v Seattlu s (jako snad vždy) skvělým Tomem Hanksem a taky jednou dobrou Meg Ryanovou je jednou z nich. Není to žádný závar pro mozek, ale kouká se na to pěkně a i když člověk žánru nefandí, dá se zkousnout. Jako jedné z nejlepších romantických komedií dávám plné 4*!:-) ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Krásný film, i když na romantické příběhy moc nejsem tohle se mi opravu líbilo. Skvělý Tom Hanks a Meg Ryan, dvojice kterou prostě musí divák milovat a již od začátku jim držet palce. Skvěle vymyšlená zápletka, která si vás získá svojí naivitou i milým obsahem všeho co spojí jeden hovor do rádia. Škoda, že je to jen film a takové věci se v životě nestávají ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy to u mňa nemajú vôbec ľahké. A ak to ešte navyše majú byť komédie, tak ešte ťažšie. U týchto filmov som chorobne citlivý na každý náznak gýču, falše, klišé a podobných zlozvykov, ktoré sa práve u nich vyskytujú v hojnom počte. A ak na ne naďabím potom mi je jedno, čo si o nich myslí kritika, užívatelia ČSFD i moji známi. Preto sa zhodnem s minimálnym množstvom divákov na hodnotení takých úspešných filmov, akými boli napr. Láska nebeská, Duch, Notting Hill a samozrejme aj tento o Samovi zo Seattlu, o ktorého úspešnosti neviem nič. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

V americké kultuře je tento snímek prezentován jako jakýsi guru romantického žánru... No... Jestli se toto americkým ženám opravdu tolik líbí, pak mají buď silně odlišné vnímání od zbytku světa, nebo všechny berou izulin, protože z takovéhoto slaďáku nic jiného než cukrovku dostat nelze. Ne, neodsuzuji tento snímek, to v žádném případě - své kvality má, hereckým obsazením počínaje a samotnou ideou konče, avšak (dle mého soudu) se nejedná o nic, čemu bychom měli věnovat větší, než průměrnou pozornost, ač nedělní odpoledne zaplácne tento uslazený bonbón skvěle. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Silueta páru, která je viditelná v odrazu v obchodě s čokoládou v domě Annie je silueta Toma Hankse a Meg Ryan. (don corleone)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama