Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

predators 

všechny recenze uživatele

...a ruku v ruce spolu žili šťastně až do smrti. Ano, asi tak nějak má vypadat romantika, pro někoho možná. Bohužel, já ji viděl až na samotném konci. Je mi to líto, protože hodnocení tady kolem je více než dobré, ale já si dovolím nesouhlasit. To je taky výhoda csfd:-) Děj je hodně plitký, a až na pár světýlek ve tmě, i nudný. Jednou jsem se zasmál, to je asi vše, co k tomu můžu říct, ikdyž mě asi mnozí ukamenují... :-) Zajímavosti: Mnozí si myslí, že zavolat do rádia, byl chlapcův nápad. Omyl, navedl jej Sam(T. Hanks). / Možná si myslíte, že Mag Ryan na E.State Building pustili. Taktéž omyl, dostala se tam až druhý den ráno. :-) 40% ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do puntíku splňuje definici romantického slaďáku a ve všech jeho částech exceluje. Takže pro ženskou část populace ideální film na pobrečení si, pro ostatní jen cukr složený ze známých klišé. Jak už ale bylo řečeno, ve všech bodech nezbytných pro tento typ filmu je dotažen téměř k dokonalosti; pomáhá tomu povedená dvojce - milá Meg Ryan a citlivý Tom Hanks. Cynici, třeste se! 3,5* ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Dvojku Tom Hanks a Meg Ryan mám asi trochu radši v jiné romantické komedii, Lásce přes internet. Zřejmě dosti i proto, že narozdíl od Samotáře v Seattlu tam mají, ač povětšinou nejde o kontakty osobní, přece jen více vzájemných interakcí. V Samotáři, tak jako bývá vcelku zvykem i v jiných (romantických) komediích, můžeme zaznamenat poměrně dost různých absurdit, náhod, "prestřelenin", klišé, které někdy, zvlášť když to člověk sleduje s odstupem, poněkolikáté, možná působí až trochu úsměvně (např. Sam vykládá na letišti synovi o osudovém setkání se ženou a přesně v tu chvíli se náhodou objevuje Annie; dítě, které potřebuje obstarat bez vědomí otce letenku, má za kamarádku zrovna dceru lidí, kteří pracují v letecké společnosti; dítě zapomene batoh přesně tam, kde je třeba, ve chvíli, kdy je třeba; už trochu moc pubertálně zamilované pohledy na Empire State Building zejména ze strany Annie atd.). Pořád je to ale milý film s osvědčenými herci v hlavních rolích (k ústřední dvojici můžeme připočítat např. i alergika na vše Billa Pullmana), s malým sympatickým dohazovačem, který jim zdatně sekunduje, s příjemnou vánoční/zimní atmosférou a navrch velmi povedeným hudebním podkresem. Jeden z těch pohodových snímků, na které se člověk docela rád podívá opakovaně. 75 %. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nora + Meg + Tom. Klasická ephronovka s nadneseným romantickým príbehom, chytrým scenárom a vtipnými dialógmi. Realita tu nemá miesto, iba romantika. Síce to nie je tak dokonalé ako Láska cez internet, nudiť sa nebudete. A film ma jednu skutočne geniálnu scénu - porovnávanie pri čom plačú muži a ženy ;) ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbili herci a ta atmosféra devadesátých let. To byl typický, kvalitní Hollywood. Co se týče příběhu a samotného scénáře, jsem trošku zklamaný... Možná i díky tomu, že z hodně zdrojů a doporučení se ke mě dostala jen samá chvála ale prostě za mě nejde jinak než říct že ten snímek je celkem přeceňovaný! Znám dost lepších romantických dramat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Režisérka Nora Ephron napsala scénář k filmu "Když Harry potkal Sally", který režíroval Rob Reiner, který se objevil v tomto filmu. (don corleone)
  • Při relativně nízkém rozpočtu 21 milionů amerických dolarů dokázal film jen v USA vydělat téměř 127 milionů dolarů a celosvětově film vydělal 228 milionů dolarů. (Varan)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama