Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Se mi tu asi někdo snaží namluvit,že Seattle smutné místo je. Kdysi mi bylo zděleno,že je to tam samý Singles a teď ,že přičinlivým Samotářům se prostě musí zadařit.--Už aby někdo natočil nějaký veselý příběh z tohoto města ,nebo tomu malý děti začnou věřit,že co obyvatel Seattlu to zamyšlený posmutnělý rozumbrada-bradkyně.(ale jinak je tam veselo,jako třeba onehdy kdysi ,když Plant - ano ,ten Plant z Led Zeppelin - strčil na nějakým mejdanu v tomto uslzeném městě, nějaký pipině do pipiny okounka.Okounek se lek,aby ne ,a ploutvičky roztáhl,čímž se vzpříčil.To byl průkakej!! A jako námět pro film mnohem zajímavější a bohatší,než deset malých opuštěných samotářů. A romantiku by tam pánové a dámy z holyvůdu určitě nějakou taky dostali ) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděla někdy ve své pubertě a teď - po tolika letech ho vidět znovu bylo dost zvláštní :) Tento typ filmu je pro mě tou klasickou americkou komedií z devadesátek :) Doba, kdy měl Hanks svoji kudrnatou kštici a Ryan byla ještě krásná, přirozená holčina bez plastik...Film je plný amerických klišé, skvělýc pracovních možností a každodenních trápení :D :D Ale řekla bych, že tomuto filmu to nějak odpouštím ;) ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Nejlepší okamžik filmu je, když se Sam naštve, že má mladej doma babu a domlouvá si telefonicky rande. Jinak je to ale nuda, jakpak by ne, když veškeré jiskření probíhá tak nějak telepaticky a vrcholem je oční kontakt přes silnici. Konec je pak natahovaný až hrůza, přestože ústí k nevyhnutelnému a tomu nejzajímavějšímu. Jenže on je to konec... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Romantické to bylo, ale velmi nepravděpodobné, taková pohádka ... určitě mě bavilo sledovat už předem odhadnutelný konec, protože Toma Hankse i Meg Ryan mám ráda. Ale byl ve filmu aspekt, který já opravdu nemusím, a to role malého chlapce, který je opět chytřejší a samostatnější než jiné děti v jeho věku. Na takové herecké role jsem trochu alergická, kdy je ve filmu malé dítě, co uvažuje jako dospělý a sám se vydá přes půl světa do cizího města, aby tam potkal úplně neznámou osobu, kterou si oblíbil z dopisu ... A ještě to nikomu v letadle není divné ... Divné. :-) 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komika, která mě nerozesměje ... smutek, který mě nedojme ... romantika, která mě nezahřeje. Nevím PROČ, ale je to tak ... poprvé, podruhé i potřetí - nic s tím nenadělám. Snad že v české kotlině nebývá zvykem svěřovat se se svými nejintimnějšími záležitostmi rádiu - a zveřejňovat tak všechna svá velká trápení. Alespoň to NEBÝVALO zvykem ... před tím, než do našich dveří vstoupily internet a sociální sítě ... a reality show. V každém případě se jedná o "limonádu", která je na můj vkus příliš lepkavá. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)
  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama